Godišnjica smrti
0

Tužno priznanje Tošeta Proeskog prije pogibije: Mašinerija me stavila u bubanj

I. S.
Foto: Pixsell/Davor Puklavec
Foto: Pixsell/Davor Puklavec
Danas se navršava 16 godina od pogibije legendarnog Tošeta Proeskog. Samo nekoliko sati prije smrti je dao svoj posljednji intervjuu u kojem je prvi put progovorio o teretu slave.

Priznao je da ga je popularnost umorila, a čak je razmišljao i povlačenju iz javnosti.

"Želim, ali ne mogu. Mašinerija me je stavila, kako kažu, u bubanj i gotovo. Nema povratka. Tražim oporavak od svakodnevnih intervjua, šminkanja, skidanja šminke, pakiranja. Putovanja u Zagreb pa nazad, putovanje u Australiju. Pravim greške, kao svaki normalan čovjek, svakodnevno. Nisam bezgrešan, svetac niti anđeo, daleko sam od toga, ali sam daleko i od ružnih priča koje mi se pripisuju otkad sam poznat", kazao je.

Naglasio je i da je želio djevojku koja neće biti s njim samo zato što je slavan.

"Nije to ugodno. Ni novac ni automobili niti išta drugo nije presudno za ljubav. Znam koje su prave vrijednosti. Želim takvu djevojku", rekao je.

Također je spomenuo ne vjeruje u nova prijateljstva zato što je imao loše iskustvo.

"Želim u šetnju, u kupovinu, uvečer u kafić, ali ne mogu. Prije desetak dana šetao sam ispred izloga i shvatio da više od šest-sedam godina nisam izašao, prošetao se gradom i rekao: 'Ovo mi se sviđa. Ući ću i kupiti.' Misliš da ne želim? Želim kao i svi normalni ljudi", naveo je.

Govorio je i o rukometašici Andrijani Budimir za koju su mediji pisali da je njegova velika ljubav.

"Želim zaštititi barem jedan dio života. Često smo zajedno kao prijatelji. Vrijeme čini svoje. Ako bude novosti, obavijestit ću vas na vrijeme", rekao je.