Muzika
1k

"Tužna mi je mladost bez tvog milovanja": Novi spot benda Halka sniman u Španiji i BiH

Klix.ba
Sarajevski bend Halka objavio je novi video za pjesmu "Negdje u daljine" koji se nalazi na njihovom aktuelnom albumu "O ljubavi".

Muziku i tekst za ovu popularnu sevdalinku napisao je majstor sevdaha Rade Jovanović, dok aranžman u Halkinoj izvedbi potpisuje Adis Sirbubalo. Album "O ljubavi" producirao je Edin Zubčević za izdavačku kuću Gramofon.

Spot je sniman na različitim lokacijama u Španiji i Bosni i Hercegovini – u Mostaru, Blagaju, Hutovom blatu i Sarajevu, a za režiju, scenarij, montažu i kameru bio je zaslužan španski fotograf i video umjetnik Miki Olabarri Powell.

Članovi ansambla Halka Božo Vrećo, Dino Šukalo, Adis Sirbubalo, Edvin Hadžić i Anes Beglerbegović su prije dva dana iznimno uspješnim koncertom u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu okončali regionalnu promotivnu turneju.

Momci su od januara ove godine nastupili u Beču, te rasprodali dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, Cankarjevog doma u Ljubljani i KIC-a Budo Tomović u Podgorici. Pored toga, održali su i tri koncerta u Bosni i Hercegovini – u banjalučkom Banskom dvoru, te u tuzlanskom i sarajevskom Bosanskom kulturnom centru.

Halku narednog mjeseca očekuje koncert na InMusic festivalu u Zagrebu na world stageu.