Red Bull Dance Your Style
620

Tuzlanka Melisa Činić SHZA otputovala u Pariz na svjetsko plesno finale

A. P.
Najbolja plesačica u regiji, Melisa Činić aka SHZA, krenula je put Pariza gdje će pokušati odbraniti boje regiona na velikom svjetskom finalu Red Bull Dance Your Style, takmičenju koje će 12. oktobra okupiti svjetsku plesačku elitu.
"Svjesna sam da idem u Pariz pa sam odlučila da se još više pripremam i da radim na freestyleu. Nadam se da ću, nakon što DJ pusti muziku, moći pokazati sve ono što sam trenirala proteklih godina", kazala nam je Melisa uoči putovanja u francusku prijestolnicu.
Foto: Sulejman Omerbašić
Foto: Sulejman Omerbašić

Ova mlada Tuzlanka već je svima pokazala da se upornim radom i treningom, uz talenat može napraviti puno, ali je uprkos tome ostala skormna i ako je pitate, uvijek će vam odgovoriti da ne žudi za pobjedom, a zabavu i upoznavanje novih prijatelja stavlja u prvi plan.

Podsjećamo, prvo je pokazala najviše u bh. finalu održanom u sarajevskoj Zetri u aprilu ove godine, nakon čega je uslijedilo regionalno finale u Zagrebu gdje su uz četiri plesača iz BiH također učestvovala po četiri plesača iz Slovenije, Hrvatske i Srbije. SHZA ja i tu slavila u žestokoj konkurenciji zahvaljujući gotovo stopostotnoj podršci publike.

Foto: Sulejman Omerbašić
Foto: Sulejman Omerbašić

A upravo je publika ta koja odlučuje u Red Bull Dance Your Styleu, inovativnom plesnom takmičenju u kojem, na kraju svake plesne borbe, publika crvenim i plavim karticama ocjenjuje i proglašava onog koji ide u naredni krug.

Foto: Sulejman Omerbašić
Foto: Sulejman Omerbašić

"To takmičenje gledam kao dobru zabavu i priliku da upoznam dosta ljudi. Naravno da postoji trema, ali više je to pozitivna trema. Bitno je da svi dobro zabavimo i zajedno širimo veliku ljubav prema plesu.To je ono što najbolje znamo da radimo. Ako mi se posreći biće super, ali najbolji će pobijediti, a o tome će odlučiti publika", kaže Melisa.

Foto: Sulejman Omerbašić
Foto: Sulejman Omerbašić

Ona je jutros otputovala u Pariz gdje će u večernjim satima prisustvovati izvlačenju grupa i dvije pobjede u grupnoj fazi je vode među top 16 najboljih plesača na svijetu koji će 12.10. u Parizu boriti se za titulu najboljeg na svijetu.