{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tržni centar kao akustična dvorana: Shopping uz koncert najvećih svjetskih filmskih hitova

17.12.2015. u 20:02
175
1
Tržni centar kao akustična dvorana: Shopping uz koncert najvećih svjetskih filmskih hitova
175
Sarajevska filharmonija je danas u prostoru tržnog centra Alta u Sarajevu održala koncert povodom rođendana ovog shopping centra.
Ovom je prilikom ambijent Alta Shopping Centra postao akustična dvorana u kojoj je Sarajevska filharmonija izvela kompozicije najvećih svjetskih filmskih hitova.

"My Fair Lady", "Star Wars", "Kum", "Nemoguća misija" i "Pirati s Kariba" neke su od kompozicija koje je Filharmonija izvela pod dirigentskom palicom Samre Gulamović.

Sarajevska filharmonija prvi je profesionalno organizovan simfonijski orkestar na području BiH, a svoje je korijene imala već u ansamblima koji su se formirali tokom austrougarske vladavine na tlu naše države.

Od 1923. godine, postojanje ovog filharmonijskog orkestra u BiH predstavlja jedan od stubova muzičke kulture i instituciju muziciranja od fundamentalnog značaja za sarajevsku i bosanskohercegovačku sredinu.

Brojeći decenije djelovanja u sredini gdje se društvena dešavanja nemilosrdno odražavaju na kulturne prilike, Filharmonija je nekoliko puta bila primorana iznova ispisivati stranice svoje historije.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: