{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tržni centar kao akustična dvorana: Shopping uz koncert najvećih svjetskih filmskih hitova

17.12.2015. u 20:02
175
1
Tržni centar kao akustična dvorana: Shopping uz koncert najvećih svjetskih filmskih hitova
175
Sarajevska filharmonija je danas u prostoru tržnog centra Alta u Sarajevu održala koncert povodom rođendana ovog shopping centra.
Ovom je prilikom ambijent Alta Shopping Centra postao akustična dvorana u kojoj je Sarajevska filharmonija izvela kompozicije najvećih svjetskih filmskih hitova.

"My Fair Lady", "Star Wars", "Kum", "Nemoguća misija" i "Pirati s Kariba" neke su od kompozicija koje je Filharmonija izvela pod dirigentskom palicom Samre Gulamović.

Sarajevska filharmonija prvi je profesionalno organizovan simfonijski orkestar na području BiH, a svoje je korijene imala već u ansamblima koji su se formirali tokom austrougarske vladavine na tlu naše države.

Od 1923. godine, postojanje ovog filharmonijskog orkestra u BiH predstavlja jedan od stubova muzičke kulture i instituciju muziciranja od fundamentalnog značaja za sarajevsku i bosanskohercegovačku sredinu.

Brojeći decenije djelovanja u sredini gdje se društvena dešavanja nemilosrdno odražavaju na kulturne prilike, Filharmonija je nekoliko puta bila primorana iznova ispisivati stranice svoje historije.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: