Muzika
11

Trump jedva pronašao izvođače za inauguraciju: Elton John, Celine Dion i Andrea Bocelli ga odbili

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Donald Trump će položiti zakletvu za 45. predsjednika SAD-a u petak kada će biti organizovana posebna svečanost. Za razliku od njegovih prethodnika, Trump je jedva pronašao izvođače koji će zapjevati na njegovoj inauguraciji.

Dok je Barack Obama na svojoj inauguraciji imao brojne izvođače, među kojima su bile i zvijezde kao što su Beyonce, Jay Z i Stevie Wonder, za Trumpa će nastupati The Piano Guys, hor Mormon Tabernacle i The Frontmen of Country.

Zvijezde koje su odbile Trumpa:

Elton John

Foto: EPA
Foto: EPA

Iako ga Trump obožava i nalazi se na listi Trumpovog tranzicijskog tima za podršku gay osobama, Elton nije želio nastupati. Dobio je poziv, ali je njegov publicista kazao da se Elton neće pojaviti na inauguraciji.

Andrea Bocelli

Foto: EPA
Foto: EPA

Nakon što je TMZ objavio da će najbolji talijanski tenor pjevati sa Jackie Evancho, Bocelli se oglasio u New York Postu kazavši da je odlučio da ne nastupa, jer ne želi izgubiti publiku.

Celine Dion

Foto: EPA
Foto: EPA

Kanadska superzvijezda odbila je poziv, ali ne iz političkih razloga. Kako je TMZ objavio, Celine ima nastup na drugoj lokaciji istu noć.

Garth Brooks

Foto: EPA
Foto: EPA

Popularni američki countrey pjevač i tekstopisac rekao je "ne" Trumpu putem videa koji je postavio na Facebook.

"Ne mogu se dovoljno zahvaliti Obami što je služio zemlji, neka Bog pomogne Trumpu u odlukama koje će donositi u ime zemlje", kazao je.

Moby

Foto: EPA
Foto: EPA

Ponudu je odbio i američki DJ koji se zove Richard Melville Hall i to putem Twittera.

"Upravo me je moj agent pitao da li ću nastupati na Trumpovoj inauguraciji. Hahahha, stvarno?!", tvitao je.

Rebecca Ferguson

Foto: EPA
Foto: EPA

Pjevačica koja je postala poznata nakon učešća u X Factoru kazala je da će nastupati samo pod jednim uvjetom - da pjeva protestnu pjesmu o ljudskim pravima "Strange Fruit" koja je zabranjena u SAD-u jer je previše kontroverzna. Naravno, ovo je bio način da kaže ne.

Charlotte Church

Foto: EPA
Foto: EPA

Velška pjevačica također se oglasila putem društvenih mreža.

"Pitali ste me da nastupam na inauguraciji, jednostavnom internet pretragom saznali biste da mislim da ste tiranin", kazala je.

Izvođači koji nastupaju:

Toby Keith, country pjevač

Ovo je ujedno i najveće ime među izvođačima.

Lee Greenwood, country pjevač

"Pjevači nikada ne bi trebali koristiti binu za političke poruke", kazao je.

3 Doors Down

Drugi najpoznatiji među izvođačima je bend iz Mississippija. Nadaju se da će ovim nastupom vratiti slavu koju su imali 1999. godine.

Jackie Evancho

Prodaja albuma naglo je skočila nakon što je objavljena ova informacija. "Neki ljudi jednostavno ne razumiju riječ 'pokret", tvitao je Trump o njoj.

Jon Voight

Oskarovac i otac Angeline Jolie koji je poznat kao konzervativac vodit će program svečanosti, a možda i zapjevati.