Trijumfom u Budvi Dino Merlin okončao turneju od 900.000 posjetilaca

Klix.ba
1.1.2019. u 19:13
4.901
80
Trijumfom u Budvi Dino Merlin okončao turneju od 900.000 posjetilaca
4.901
1/10 Foto: Jugoslav Belada
2/10 Foto: Jugoslav Belada
3/10 Foto: Jugoslav Belada
4/10 Foto: Jugoslav Belada
5/10 Foto: Jugoslav Belada
6/10 Foto: Jugoslav Belada
7/10 Foto: Jugoslav Belada
8/10 Foto: Jugoslav Belada
9/10 Foto: Jugoslav Belada
10/10 Foto: Jugoslav Belada
Novu 2019. godinu desetine hiljada posjetilaca u Budvi dočekali su uz jednu od najvećih muzičkih zvijezda ovog dijela svijeta, Dinu Merlina.
Prema riječima organizatora, Turističke organizacije općine Budva, prve tri noći u Budvi bile su samo fantastična uvertira za ono što je uslijedilo sinoć, kada je sa impozantne bine ispred zidina Starog grada desetinama hiljada posjetilaca zapjevao Dino Merlin, treći put u proteklih 20 godina i treći put napunio glavni gradski trg do posljednjeg mjesta.

"Budva je Monte Karlo ovog dijela svijeta, ovdje se osjećam kao kod kuće i imam dodatnu odgovornost da budvanskoj publici svakog puta priredim drugačiji koncert, tako da i večeras možete očekivati nešto potpuno novo", najavio je jučer Dino i održao obećanje.

Bio je to koncert za pamćenje, počevši od lasera koji su parali hladni budvanski vazduh, preko vizuala koji su pratili svaki takt i pokret, pa do novih aranžmana, plesača, savršenih pratećih vokala, sve do samog Dine, veselog, raspoloženog za kontakt s publikom, savršenog profesionalca koji je na sceni ostao više od dva sata i zaista "dao sve od sebe".

Uz pjesmu “Hajde noćas mi dođi, svega mi donesi” i raskošni vatromet ušli su budvanski posjetioci, većinom iz svih zemalja regiona i Crne Gore, u 2019. godinu, saopćeno je iz Turističke organizacije općine Budva.

"Svim dobrim ljudima želim sve najbolje, puno zdravlja, sreće i uspjeha u godini i godinama koje dolaze", poručio je Dino, a njegova svjetska turneja "Hotel Nacional", koju je u protekle četiri i po godine posjetilo blizu 900.000 posjetilaca, svečano se završila upravo novogodišnjim koncertom u Budvi.

Bio je to još jedan trijumf Dine Merlina koji je ponovo iznenadio na najbolji mogući način i još jednom podigao nivo muzičkog i produkcionog kvaliteta kakav zaslužuje javni doček u jednom od najatraktivnijih turističkih dragulja Jadrana. I ovog puta publika je sa sobom ponijela dio Merlinove čarolije koju će dugo pamtiti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (80)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: