Muzika
1k

"To je raja from Dobrinja": U koncertu Zabranjenog pušenja uživale sve generacije

Piše: L. Č.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Bend Zabranjeno pušenje večeras je ispred sportske dvorane na Dobrinji, u okviru Novogradskih dana, održao koncert pred oko dvije hiljade ljudi.

Sejo Sexon i ekipa su koncert počeli u 20:40 izvedbom pjesme "Poso, kuća, birtija", nakon čega su uslijedili neki od njihovih najvećih hitova kao što su "Bos ili hadžija", "Pišonja i Žuga", "Karabaja", "Možeš imat' moje tijelo", "Djevojčice kojima miriše koža", "Lutka s naslovne strane", "Jugo 45", "Počasna salva", "Lijepa Alma", "Boško i Admira", "Ibro dirka", "Stanje šoka", "Fikreta"...

"Hvala vam puno što ste imali razumijevanja za naše duge patetične, romantične pjesme", kazao je Sejo Sexon na koncertu na kojem je vladala odlična atmosfera i kojem je prisustvovala publika svih generacija - oni najmlađi, koji su došli u pratnji roditelja, ali i stariji koji su odrastali uz pjesme Zabranjenog pušenja.

Bend je vraćen na bis, nakon čega su odsvirali "Nedjelju kad je otiš'o Hase", "Pišonju i Žugu u paklu droge", "Zenicu blues", "Fildžan viška", a na kraju koncerta, Sejo Sexon je kazao:

"Hvala vam, Dobrinjo, osjećao sam se kao u Zenici na stadionu, osjećao sam se kao Džeko iako sam propao neslavno u fudbalu..."