Muzika
17

TNT festival mijenja lokaciju, ulaz besplatan

Klix.ba
Dubioza kolektiv
Dubioza kolektiv
Zbog manjih, ali neotklonjivih tehničkih problema, došlo je do promjene lokacije na kojoj će se, krajem augusta u Travniku, održati peti TNT Festival, na kojem će nastupiti i Dubioza kolektiv.

Festival se održava povodom 15. rođendanan popularnog Radija TNT, a nova lokacija je rukometno igralište koje se nalazi iza prostorija Radija TNT.

Headliner, Dubioza kolektiv, će u čast ovome radiju nastupiti na festivalu, a to je inače njihov jedini ovogodišnji nastup u Bosni i Hercegovini.

"Mislili smo da ove godine ne nastupamo u BiH jer smo preumorni zbog svjetske turneje, međutim, nismo mogli odbiti ponudu Radija TNT sa kojim godinama sarađujemo", rekao je Almir Hasanbegović, jedan od osnivača Dubioza kolektiva.

TNT Festival će se održati 31.08. i 1.9., a pored odlične Dubioze nastupaju i Chill Out/BiH, In The Room/ BiH, Fraktura pupka/Hrvatska, No living soul/BIH, Punkreas/Crna Gora, Baobab/Srbija i atraktivni bend Leni Kravac/Slovenija.

"Jedva čekamo da nastupamo na TNT Festivalu u Travniku, napravit ćemo odličnu svirku i publika će eksplodirati poput TNT-a", rekao je Matija Jašarov, basista atraktivnog benda Leni Kravac, koji su headlineri druge noći festivala.

Podsjećamo, ulaz i kamp na festivalu su besplatni, a piće i hrana su po promotivnim cijenama. Tokom dana, uz izložbu oldtimera, zabavljat će vas Red Bull Residents Djevi, a pozitivna energija nakon svirke bandova, nastavlja se na After Red Bull stageu koji se nalazi u prostorijama kluba UGR "Aqvarium" u samoj blizini rukometnog igrališta.