Hercegovačka krv
58

Tifa pozvao Mostarce na večerašnji koncert: Posebno sam vezan za ovaj grad

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Grad Mostar svojim građanima večeras poklanja koncert Mladena Vojičića Tife i Simfonijskog orkestra Mostar, kao dio obilježavanja Evropske godine kulturne baštine i 14. godišnjice obnove Starog mosta. Koncert počinje večeras od 21 sat, a ulaz na plato ispod Starog mosta je besplatan.

Na posebno organiziranoj konferenciji za novinare, popularni Tifa pozvao je sve Mostarce na večerašnji koncert, kazavši kako on voli ovakve specijalne povode, godišnjice, a kako je uz sam Stari most posebno vezan, podsjetivši i na svoju pjesmu Stari.

"Imam hercegovačke krvi, moj pokojni otac je iz Nevesinja. Večeras će sigurno biti ludo, toliko pjesama ima iza mene, siguran sam da će publika uživati, posebno se radujem tome. I ovo je zaista egzotičan ambijent, nema ovoga puno u svijetu", kazao je Tifa.

U šali nam je dodao i kako se slabije sjeća ranijih mostarskih koncerata.

"Više sam bio pijan, nego što se nečega sjećam. Uvijek je dobro, nek' je glava na ramenima. Ja volim da pijem, mislim kad pijem da sam bolji čovjek", rekao je Tifa, kazavši da će pjevati pjesme iz svih dijelova svoje karijere, s nekim novim momcima, u novim aranžmanima.

Tifa će nastupiti u drugom dijelu večeri, a prvih sat vremena rezervirano je za Simfonijski orkestar Mostar, kojim će dirigirati maestro Damir Bunoza.

"Naš repertoar će se slagati s Tifinim, biće tu pjesama Bijelog dugmeta, Indexa, Kemala Montena, Olivera... Ovaj ugađaj ispod Starog mosta je jedan od najljepših posebno za zvuke violina i gudača koji će s nama svirati", najavio je maestro Bunoza večerašnji nastup.

Sanela Ćorić iz gradske uprava Mostara kazala je kako se događaj organizira uz podršku Turističke zajednice HNK.