Muzika
271

The Frajle u Sarajevu sa plemenitim ciljem: Predstavljaju novi album i pomažu oboljelima

Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Nakon što su održale predstavljanje svog novog albuma "B strana ljubavi" u Srbiji i Hrvatskoj, članice novosadskog benda The Frajle su večeras nastupile i u Sarajevu.

Promocija novog albuma održana je u Aquariusu na Vilsonovom šetalištu u organizaciji DM-a, RSG-a, Melema i Coca-Cole.

Promocija je bila humanitarnog karaktera - kupovinom CD-a The Frajli "B strana ljubavi" odvaja se 2 KM za rad Udruženja Renesansa.

Prije same promocije u klubu Aquarius, The Frajle su vrijeme provele u DM prodavnici u Sarajevo City Centru, gdje su potpisivale CD-ove, ali i družile se sa svojim fanovima.

Udruženje Renesansa Sarajevo, osnovano je 8. maja 1999. godine, kao nestranačka, nevladina i neprofitna organizacija žena oboljelih i liječenih od tumora dojke, a pod motom: "Bolesni pomažu bolesnim - naučimo živjeti s bolešću - život me ponovo zove".

Iz Udruženja Renesansa ovom prilikom istaknuli su kako već dugi niz godina rade fantastične stvari, ali da su težili ka jednoj ležernoj saradnji koja zrači veseljem i optimizmom.

"Nekako svi poistovjećuju bolest sa tužnim ishodom, nemogućnošću izlječenja, gubitkom. Javne ličnosti, kampanje u centrima gdje se okuplja veliki broj konzumenata, mogu pridonijeti promjeni mišljenja, povećati brigu i o vlastitom zdravlju, znatno povećati broj odlazaka na preglede. Znati da su oko vas žene, lijepe žene, koje su preživjele bolest i nastavile kvalitetno živjeti svoje živote važan je dio ove priče. Pomoći nama da postanemo što vidljivije, što glasnije svakako je za dobrobit svih nas. I to je ono najvažnije. Misliti na sebe, voditi brigu o svome zdravlju, liječiti se i izliječiti na vrijeme, nema cijenu", rekla je predsjednica Udruženja Spomenka Hadžić.

Novi album The Frajli možete kupiti u svim DM prodavnicama širom Bosne i Hercegovine, a na taj način lično donirate 2 KM za Udruženje osoba oboljelih i liječenih od tumora dojke Renesansa.