{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Ters Bosanka" na 6. mjestu Turkovizije

A
21.12.2013. u 20:05
85
136
"Ters Bosanka" na 6. mjestu Turkovizije
85
"Ters Bosanka" na 6. mjestu Turkovizije
Na finalnom takmičenju Turkovizije u kojem su nastupali predstavnici 12 zemalja, pobijedio je Azerbejdžan sa pjesmom “Yasa” (Živi) i osvojenih 210 poena žirija.
Drugo mjesto je osvojila Bjelorusija sa 205 poena, treće Ukrajina sa 200 poena.

Od zemalja iz regije, predstavnici BiH Emir & Frozen Camels i Mirza Šoljanin sa pjesmom "Ters Bosanka" podijelili su 6. mjesto sa domaćinom Turskom, sa osvojenih 187 poena.

Predstavnik Kosova Ergin Karahasan sa pjesmom "Šu Prizren" (Taj Prizren) u finalu je osvojio posljednje, odnosno 12. mjesto sa osvojenih 151 poena.

Makedoniju, koja se nije uspjela plasirati u finale, predstavljao je Ikay Yusuf sa pjesmom "Dušlerde yašamak" (Živjeti u snovima).

Inače, u finalu Turkovizije publici u Turskoj su se predstavili predstavnici Altaja, Azerbejdžana, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Kazahstana, Kirgistana, Sjevernog Kipra, Kosova, Uzbekistana, Tataristana, Turske i Ukrajine.

Turska nacionalna televizija (TRT) organizuje takmičenje slično Evroviziji na kojem učestvuju 24 države. Turski javni servis prošle godine je odlučio bojkotovati Euroviziju zbog toga što Velika Britanija, Francuska, Njemačka, Italija i Španija imaju direktan plasman u finale, te su odlučili organizovati Turkoviziju, javlja agencija Anadolija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: