Muzika
0

FOTO+VIDEO / "Svjetski mega car" Rambo sa stilom zatvorio SFF

Sarajevo-x.com
(Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Posljednju noć u okviru programa Heineken Music Stage nastupio je neponovljivi "svjetski mega car" Rambo Amadeus. Došao je i sa stilom zatvorio festival. Nakon njega nastupile su Karne, bend na čelu sa glumcima Mirajem Grbićem i Goranom Navojcem.

Po nekom čudnom rasporedu prvo je nastupio Rambo, a potom Karne. Logičnije bi bilo obrnuto, jer dok je nastupao Rambo dvorana Doma mladih bila je ispunjena oduševljenim fanovima koji su se polako razilazili Rambovim odlaskom sa bine. Na kraju je ostalo stotinjak pravih i "istinskih" fanova Karni koji su sa bendom otpjevali sve pjesme koje bi se jednog dana trebale naći na nosaču zvuka.

Rambo je na repertoaru imao najveće hitove iz dosadašnje karijere kao što su Fap mašina, Džemo voli džem, Fela kuti druže stari, Moj skutere, a specijalno za filmski festival na "plejbek" je otpjevao veliki hit sa početka karijere "Sokolov greben".

Neponovljivi Rambo Amadeus u toku svirke kazao je da je nedavno imao trideset godina mature. Najbogatiji iz razreda je odlučio da ih počasti i pozvao Džeja da ih zabavlja, poručivši Rambu da je on izvukao maksimum iz svojih kvaliteta. Na to mu je Rambo kazao da nema pojma.

Tokom cijelog nastupa imao je dosta toga zanimljivog da kaže, a neke od izjava pripremili smo vam u videoprilogu.

Sa stilom je zatvorio Filmski festival skupa sa Karnama iako je do kraja njihovog nastupa ostalo tek stotinjak osoba.

Treba napomenuti da su i oni svirali pjesme kao što su Ministar kulture, Arzija, Pokušavam da shvatim jazz, Menadžer godine.