Skoplje
0

Svjetska premijera albuma Kaliopi i Karamazova

Sarajevo-x.com
Makedonska pjevačka zvijezda Kaliopi i jedan od najboljih svjetskih svirača lutnje Edin Karamazov predstavljaju javnosti svoj zajednički album "Oblivion" svjetskom premijerom koja će se održati 4. novembra 2009. u kući Makedonske opere i baleta u Skoplju.

Svečana promocija albuma bit će obogaćena ekskluzivnim koncertnim nastupom dvaju umjetnika, na kojemu će uživo biti izvedene sve skladbe s novog albuma koji objedinjuje 11 svjetski poznatih skladbi u aranžmanima za baroknu lutnju, gitaru i glas, od kojih je devet vokalno-instrumentalnih, a dva instrumentalna.

Zajednička muzička priča makedonske dive Kaliopi Bukle i Edina Karamazova već je najavljena prvim singlom s albuma – numerom "Oblivion" Astora Piazzolle, a u sklopu premijere albuma, javnosti će biti predstavljen i video spot za ovu pjesmu u režiji Dejana Miličevića.

Na makedonskom muzičkom tržištu album će biti objavljen odmah nakon promocije, a zatim će uslijediti izdavanje albuma u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji.

Ovaj zajednički muzički projekat Kaliopi i Edina Karamazova namijenjen je također i svjetskom tržištu, a podržalo ga je i Ministarstvo kulture Republike Makedonije kao projekt od nacionalnog značaja za promociju makedonske kulture i umjetnosti u Evropi i svijetu. Na promociji se očekuje veliki broj uglednih gostiju iz kulturno-umjetničkog života Makedonije, ali i Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i šire. Zanimanje javnosti za ovaj projekt od samog početka bilo je izuzetno veliko, pa se i na samoj promociji očekuje izrazito veliki broj predstavnika medija.