Svjetska premijera albuma Kaliopi i Karamazova

S
Sarajevo-x.com
2.11.2009. u 08:23
0
0
Svjetska premijera albuma Kaliopi i Karamazova
0
Svjetska premijera albuma Kaliopi i Karamazova
Makedonska pjevačka zvijezda Kaliopi i jedan od najboljih svjetskih svirača lutnje Edin Karamazov predstavljaju javnosti svoj zajednički album "Oblivion" svjetskom premijerom koja će se održati 4. novembra 2009. u kući Makedonske opere i baleta u Skoplju.
Svečana promocija albuma bit će obogaćena ekskluzivnim koncertnim nastupom dvaju umjetnika, na kojemu će uživo biti izvedene sve skladbe s novog albuma koji objedinjuje 11 svjetski poznatih skladbi u aranžmanima za baroknu lutnju, gitaru i glas, od kojih je devet vokalno-instrumentalnih, a dva instrumentalna.

Zajednička muzička priča makedonske dive Kaliopi Bukle i Edina Karamazova već je najavljena prvim singlom s albuma – numerom "Oblivion" Astora Piazzolle, a u sklopu premijere albuma, javnosti će biti predstavljen i video spot za ovu pjesmu u režiji Dejana Miličevića.

Na makedonskom muzičkom tržištu album će biti objavljen odmah nakon promocije, a zatim će uslijediti izdavanje albuma u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji.

Ovaj zajednički muzički projekat Kaliopi i Edina Karamazova namijenjen je također i svjetskom tržištu, a podržalo ga je i Ministarstvo kulture Republike Makedonije kao projekt od nacionalnog značaja za promociju makedonske kulture i umjetnosti u Evropi i svijetu. Na promociji se očekuje veliki broj uglednih gostiju iz kulturno-umjetničkog života Makedonije, ali i Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i šire. Zanimanje javnosti za ovaj projekt od samog početka bilo je izuzetno veliko, pa se i na samoj promociji očekuje izrazito veliki broj predstavnika medija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: