Muzika
40

Svirka pred Muzejom: Edo Maajka, Frenkie, Sikter i Mario Batković priredili dobru zabavu

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
U sklopu proslave 20. godišnjice saradnje Švicarske i Bosne i Hercegovine, bh. muzičari su u srijedu navečer pred Historijskim muzejom napravili pravi mali spektakl.

Okupljene ljubitelje dobre muzike ni kiša koja je počela padati na početku svirke nije spriječila da uživaju u notama različitih pravaca - od virtuoza na harmonici Marija Batkovića, preko sarajevskog benda Sikter do zvijezda hip-hopa Ede Maajke i Frenkieja.

Također, bila je to prilika da Historijski muzej BiH predstavi svoj novi vizuelni identitet u vidu djela grafičkog dizajnera Amera Mržljaka.

Zvanična ceremonija proslave saradnje Švicarske i Bosne i Hercegovine održat će se u četvrtak u Domu mladih Skenderija od 13.00 sati.

Tada će biti prikazan film o najznačajnijim uspjesima u proteklih 20 godina i predstavljene perspektive buduće strategije Švicarskog programa saradnje u BiH. Održat će se panel diskusija o temi "Švicarska, partner Bosne i Hercegovine u izgradnji mostova između ljudi, društava i kultura", a bit će upriličena i izložba fotografija "20 godina – 20 lica i priča".

Harmonikaški virtuoz Mario Batković i sevdah bend Divanhana će u Domu mladih istoga dana od 20:30 sati održati humanitarni koncert. Sredstva prikupljena na koncertu bit će donirana Udruženju Pomozi.ba. Rezervaciju koncertnih karata možete izvršiti na [email protected].