Muzika
2.9k

Švicarskom behar probeharao: Dino Merlin "zapalio" Cirih

Klix.ba
Nakon dugog iščekivanja, sinoć je publika u rasprodatoj dvorani Stadthalle Dietikon u Cirihu svjedočila koncertnom spektaklu i jednom od najboljih ovogodišnjih performansa Dine Merlina.

Nakon spektakla održanog u Beču, Dino Merlin i njegov bend priredili su nezaboravan show i za 5.000 fanova u Švicarskoj u dvorani Stadthalle Dietikon i tako oborili rekord posjećenosti i za ovaj grad.

Koncert koji je bio rasprodat sedam dana ranije otvoren je stihovima “Od zvjezdanog praga finog...” iz Dininog posljednjeg hita - pjesme "Školjka" koja na službenom YouTube kanalu regionalne zvijezde broji preko 6.000.000 pregleda.

Nakon erupcije oduševljenja na samom početku, publika je uživala u starijim Čarobnjakovim hitovima koji su namjenski rearanžirani za live nastupe: "Kad čovjek voli ženu", "Ja potpuno trijezan umirem", "Zar je to sve što imam od tebe", "Je l’ Saraj’vo gdje je nekad bilo"…

Publika je i ovaj put imala priliku premijerno čuti live izvedbe mnogih pjesama sa novog albuma - "Školjka", "Sve dok te bude imalo", "Rane", "Ako izgovorim ljubav", "Undo", a na sinoćnjem koncertu prvi put izvedena je i naslovna pjesma novog albuma - pjesma "Hotel Nacional".

Kulminaciju koncerta publika je doživljavala prilikom izvođenja pjesama "Kad zamirišu jorgovani", "Bosnom behar probeharao" i naravno, "Moj je život Švicarska", koje su također rearanžirane za spektakle kao što je to bio sinoćnji.

Slijede najavljeni novogodišnji koncerti u Crnoj Gori - Hotel Palas u Petrovcu (01.01.2015), Klub Maximus u Kotoru (02.01.2015), Klub Revelin u Dubrovniku (03.01.2015), a za proljeće i ljeto sljedeće godine najavljeni su veliki koncerti na velikim terenima u Ljubljani (14.2.2015), Skoplju (28.3.2015) i Sarajevu na Stadionu Koševo (25.7.2015). Svi predstojeći koncerti turneje Hotel Nacional mogu se pratiti na: www.dinomerlin.com/turneja"