"Tri pisma iz Sarajeva"
1

Sve je spremno za Bregin koncert na Bijeloj tabiji, očekuje se sunčano vrijeme

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Uoči koncerta "Tri pisma iz Sarajeva" koji će Goran Bregović sutra održati na Bijeloj tabiji u Sarajevu, organizatori koncerta kontaktirali su Norveški kraljevski institut za meteorologiju kako bi bili sigurni da vremenske neprilike neće pokvariti održavanje dugo najavljivanog muzičkog spektakla.

Prema podacima Norveškog kraljevskog instituta za meteorologiju, 24. augusta će u Sarajevo preovladavati sunčano i toplo vrijeme.

"Ipak, organizatori su spremni i u slučaju kiše imaju rješenje. Svakom posjetiocu koncerta na ulazu će biti uručena jednokratna najlonska kabanica da bi se zaštitili u slučaju iznenadne kiše. Kišobrani se neće smjeti otvarati da se drugim posjetiocima u publici ne bi remetio pogled na pozornicu", saopćili su.

Koncert Gorana Bregovića u Sarajevu svojevrsna je kruna muzičkog projekta koji je dobio naziv po glavnom gradu BiH. Uz veliki simfonijski orkestar Sarajevske filharmonije s horom i orkestrom Gorana Bregovića nastupit će violinisti Gershon Leizerson iz Tel Aviva, Zied Zouari iz Tunisa i Mirjana Nešković iz Beograda. Specijalni gost u programu je izvorna grupa Sifet & Mehmed iz Živinica.