Pobjednici Dore
132

Šta znači "ŠČ" iz pjesme s kojom će Let 3 predstavljati Hrvatsku na Eurosongu

I. S.
Damir Martinović Mrle i Zoran Prodanović Prlja (Foto: Pixsell/Goran Kovačić)
Damir Martinović Mrle i Zoran Prodanović Prlja (Foto: Pixsell/Goran Kovačić)
Let 3 će s pjesmom "Mama ŠČ!" predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu. Singl je privukao pažnju publike, a članovi su otkrili šta za njih znači "ŠČ".

"ŠČ je s jedne strane ulaz u korijene civilizacije jer je ŠČ stara hrvatska riječ, glas i slovo, barem 3.000 godina starije od prvog pisma Sumerana. Za one koji nisu čuli za Sumerane, ŠČ je i hiljadama godina starija od pismenosti u Srbiji, a i Čačku", rekli su za 24sata.hr. Ranije su u intervjuu za N1 Hrvatska kazali kako ova riječ može označavati krvnu grupu ŠČ, ali i uzdisaj pri orgazmu ili meditaciji.

Dodali su da je "Mama ŠČ" društveno-političko ogledalo trenutka na više nivoa.

"Primjerice, zašto pratitelji Eurovizije vole gledati muškarce u haljinama i kako im mi u tome možemo izaći ususret?! Dalje, kakav užas može napraviti politički moron i kakve debilarije izmišljaju da se to kvazi opravda. I još dalje - ima li života poslije smrti, ima li života poslije ljubavi, ima li ga u svemiru, kakva je situacija po tom pitanju u Han Pijesku i tako dalje... Puno je tu svega, da, ali je*i ga, niko ništa ne radi, sve moramo mi sami, jedino se još Vučić nešto batrga", ispričali su.

Podsjećamo, polufinalne večeri Eurosonga 2023. održat će se u Areni Liverpool 9. i 11. maja, a finale je zakazano za 13. maj.