{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Split: Drugog dana Ultre 111 privedenih, 82 osobe zatražile ljekarsku pomoć

F
16.7.2017. u 11:01
31
54
Split: Drugog dana Ultre 111 privedenih, 82 osobe zatražile ljekarsku pomoć
31
Split: Drugog dana Ultre 111 privedenih, 82 osobe zatražile ljekarsku pomoć
Foto: Ultra Europe
Drugog dana Ultra Europe Festivala u Splitu policija je u subotu privela 111 osoba, ponovno najviše zbog zloupotrebe droga, a 82 su osobe zatražile ljekarsku pomoć.
U splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi u nedjelju se doznaje kako je od 111 privedenih osoba njih 95 počinilo prekršaje iz Zakona o suzbijanju zloupotrebe droga, a nad trojicom se provodi kriminalistička istraga zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Policija je zaplijenila ukupno 394 komada ecstasyja, 122 grama marihuane, 34 grama kokaina, 80 grama amfetamina, više od grama MDMA-a te dva komada LSD-a, a zabilježeno je i devet prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U splitskoj bolnici se doznaje kako su tokom noći 82 osobe zatražile liječničku pomoć, a ljekar Dubravko Šola kaže da se uglavnom radilo o padovima i lomovima, zbog čega je dio njih završio na hirurgiji.

"Za razliku od noći prije, večeras smo više pacijenata vodili na Hitni hirurški prijem. Među ostalim povredama, imali smo frakturu ključne kosti, slomljenu nogu i više drugih povreda, dok je noć ranije bilo više toksikacija", rekao je Šola novinarima.

Bolnica je 13 "partijanera" primila zbog alkoholiziranosti, a jednom od njih izmjereno je čak 4 promila alkohola u krvi. Sinoć je na splitskom Poljudu i oko njega dežuralo i 18 vatrogasaca s četiri vozila, a zapovjednik prve smjene Javne vatrogasne jedinice grada Splita Tonći Mikuličić kaže da su raspoređeni po sektorima, s naglaskom na one tačke gdje je veća mogućnost ekscesa. Ni sinoć, baš kao niti prve noći Ultre u petak, nije bilo potrebe za vatrogasnim intervencijama, a vatrogasci osim što dežuraju na Poljudu i 24 sata u stanice, također čuvaju i Park šumu Marjan.

"Prilikom pripreme Ultra Europe Festivala predlažemo mjere i postavljamo se prema zahtjevima, naravno pri tome vodeći računa koliko možemo da to bude što sigurnije, iako apsolutna sigurnost ne postoji, no prilagođavamo se situaciji. Ujutro kada i posljednji posjetilac izađe sa stadiona time završava i naš radni dan na Poljudu te se naše četiri ekipe vraćaju u stanicu", izjavio je Mikuličić.

U nedjelju navečer je treća i posljednja noć petog po redu Ultra Europe Festivala u Splitu, koji će se u ponedjeljak, utorak i srijedu održavati na Braču, Hvaru i Visu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: