Muzika
0

Spektakularni koncert Tine Turner u Londonu

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Kad je publici u O2 areni rekla: "Želim da se večeras dobro provedete" Tina Turner je to zaista i mislila. Nešto kasnije 69-godišnja zvijezda pokazala je zašto je uvrštavaju u red najboljih pjevačica svih vremena.

20.000 gledalaca koji su u utorak navečer došli u londonsku arenu bili su izuzetno dobro raspoloženi, javljaju britanski mediji. Većina je tako bila na nogama i plesala.

Tina Turner imala je zanimljivu karijeru koja bi se mogla podijeliti na dva dijela. U prvom, šezdesetih godina nastupala je sa mužem Ikeom i svojim snažnim glasom 1966. godine pjevala "River Deep, Mountain High" i druge poznate pjesme.

Osamdesetih godina dogodio se preobražaj i Tina je počela nastupati solo. Praćena saksofonom počela je pitati "What's Love Got to Do With It?"

Na koncertu je miješala hitove iz oba perioda. U haljini zlatne boje i sa crvenim karminom pojavila se na podijumu iznad scene. Njena kosa ostala je prepoznatljivi dio ove pjevačke legende.

Za razliku od drugih pop zvijezda čije plesačice žive u strahu da ne nadmaše glavnu atrakciju večeri, Turner uživa pokušavajući da prati mlade djevojke više decenija mlađe od nje same.

Zatim diva nastavlja u ratničkom stilu dok izvodi pjesmu "We Don't Need Another Hero", te nastavlja sa "Private Dancer", "Help!", "Undercover Agent for the Blues" i "Simply the Best". Publika je u nastavku imala priliku uživati u izvedbama hitova "Golden Eye" te "Proud Mary".