Nakon 20 godina
0

FOTO / Spektakularni koncert Dine Merlina u Splitu

Sarajevo-x.com
Foto: Aleksandar Remec
Foto: Jusuf Muratović
Nakon dvadeset godina Dino Merlin je sinoć nastupio u Splitu. Bio je to koncert koji je zatresao Spaladium Arenu, događaj koji će se dugo pamtiti po euforiji sa kojom su prisutni dočekali i ispratili sarajevskog umjetnika, te po energiji koja je ujedinila 10.000 obožavalaca koji su došli da ga čuju.

Dino Merlin je pred splitskom publikom izveo program u trajanju od tri sata, obuhvativši cijelu svoju karijeru – od “Kokuznih vremena” i hitova osamdesetih do pjesama sa aktuelnog albuma “Ispočetka” objavljenog prije nepune dvije godine.

Publika koja je horski pratila svaku Dininu pjesmu, najbolji je pokazatelj popularnosti ovog umjetnika u Dalmaciji. Organizatori tvrde da Spaladium Arena odavno nije doživjela ovako užarenu atmosferu.

“Velika je odgovornost pjevati u gradu koji je dao izuzetne umjetnike. Ova publika ima jake uzore i ima na osnovu čega biti izbirljiva i zahtjevna. Zato mi je još draže što sam dočekan i ispraćen na ovaj način”, prokomentirao je bosanskohercegovački umjetnik prijem kod Splićana, nakon što su ga vratili na četvrti bis.

Izvanrednoj atmosferi doprinijela je vrhunska uigranost pratećeg benda Dine Merlina, dobro ozvučenje, scenski i video efekti, kao i prisustvo gostiju – Ivane Banfić, te njemačkog pjevača Ede Zankija sa kojim je Dino izveo sada već legendarnu Verletzt.

Nakon velikih koncerata u Zagrebu, Dubrovniku, Puli i Osijeku, Split je peti hrvatski grad u kojem je Dino Merlin nastupa u sklopu turneje “Ispočetka”. Veliko medijsko zanimanje prati ovu zvijezdu na svakom koraku, a sa posebnim značajem dočekana je i najava jesenskog koncerta u Areni Zagreb, saopćeno je iz menadžmenta bh. pjevača.