Muzika
405

Spektakl u Sarajevu: Dubioza kolektiv napunila Skenderiju i napravila fantastičan koncert

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Dubioza kolektiv večeras je održala fantastičan koncert u prepunoj sarajevskoj Skenderiji. Momci iz benda su s prvim taktovima digli publiku na noge koja je sve vrijeme plesala i pjevala uz njihove najveće hitove.

Koncert je počeo tačno u 21:45 sati pjesmom "One more time" i nastavljen u uzavreloj atmosferi hitovima "Volio BiH", "Tranzicija", "Firma Ilegal"...Skenderija je odjekivala na njihovo "...vlast i policija, raju odgovaraju mito i korupcija".

Dvorana je eksplodirala dok su momci izvodili "Recesiju" i "Kažu", a kako je koncert odmicao, euforija je bila sve veća, hitovi su se izmjenjivali, a dvorana je odjekivala.

Nakon pjesme "Prvi maj" na binu je izašao Brano Jakubović, a Skenderija je pjevala "Vratit će se Valter, j**at će vam mater".

"Rekli su nam da je ovo pjesma za SDP. Da još jednom ponovim - nabijem na kc i SDP i SDA i SBiH i SNSD. Još jednom m'rš svi u pu mat**inu", rekao je Jakubović.

Nakon toga su odsvirali pjesmu "Ja sjećam se" u čast Tuste iz KUD Idijota.

Tokom izvođenja pjesme "Vidi, vidi, vidi" na bini se pojavio Saša Lošić Loša koji je otpjevao refren "...fašista nemoj biti ti" što je publika ispratila ovacijama.

Najromantičniji trenutak na koncertu dogodio se tokom izvedbe pjesme "Krivo je more" kada je dvoranu osvjetljavalo hiljade upaljenih mobitela i upaljača.

Ludilo u Skenderiji izazvala je pjesma "Blam, Blam" nakon koje je na binu izašao poznati sarajevski ulični plesač Suvad Veletanlić što je izazvalo oduševljenje publike koja je uzvikivala "Oni ti ga p**e Suvade!".

Dva sata odlične svirke učinile su da spektakularni koncert Dubioze u Skenderiji dobije epitet "koncerta godine".

Pogledajte ko je sve bio na koncertu i u našoj Nightlife fotogaleriji.