Muzika
0

Spektakl u Beogradu: Dino Merlin koncert počeo pjesmom "Školjka"

Piše: E. S. H.
U Kombank Areni u Beogradu večeras je oko 20.000 fanova koji su došli uživati u pjesmama Dine Merlina. Koncert je počeo oko 21 sat, a prva pjesma koju je Dino izveo je "Školjka".

Kako se i očekivalo, publika je s nestrpljenjem čekala da Dino izađe na binu i pozdravi ih, te da zajedno otpjevaju svaki stih.

Nakon "Školjke" koju je publika otpjevala zajedno s Dinom do posljednjeg stiha, nastavili su u dobrom ritmu uz pjesmu "Kad čovjek voli ženu".

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

"Dobro veče Beograde, dobro veče dragi prijatelji, jeste li se dobro spremili, jeste li spremni da čujete, da vidite, jeste li spremni da osjetite šta sve može ljubav?", kazao je Dino na početku koncerta.

Treća pjesma uz koju se beogradska publika zagrijala za najavljeni sprktakl u Kombank areni je "Hitna upomoć".

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Večeras je s Dinom na sceni 20 muzičara. Scenski spektakl upotpunjava vrhunska rasvjeta, a dešavanja na sceni su projektovana i na sfernom LED ekranu.

Vlasnik desetina hitova i miljenik svih generacija, pripremio je za Beograđane repertoar od 30 pjesama, uključujući i pjesme s novog albuma "Hotel Nacional", koje su već našle put do srca publike, čemu svjedoče i višemilionski pregledi na internetu, najavili su danas organizatori koncerta.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Dino Merlin je prije četiri godine u Beogradu održao prvi koncert nakon raspada Jugoslavije i sa tri koncerta zaredom oborio rekord Kombak arene. Uprkos procjenama rizika i tadašnjim protestima desničarskih organizacija, koncerti su održani bez incidenata.