Muzika
0

Spektakl na Koševu: Sve je spremno za koncert Halida Bešlića

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Pripreme za koncert Halida Bešlića (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Sve je spremno za koncert Halida Bešlića, legende narodne muzike, koji će se održati sutra na stadionu Asim Ferhatović Hase.

U toku su posljednje pripreme kako bi sutra sve bilo savršeno tokom proslave 35 godina uspješne karijere najpoznatijeg pjevača narodne muzike na Balkanu. Već je postavljena i bina koja se nalazi ispred istočne tribine stadiona Koševo.

Na Koševo su organizovani dolasci Halidovih fanova iz svih dijelova BiH i Evrope, a svi s nestrpljenjem čekaju prve taktove Halidovih hitova.

"Stadion će biti pun, ja sam raspoložen, tako da ne smije nedostajati pozitivne atmosfere. Tu će biti i moji gosti Haris Džinović, Colonia, Željko Joksimović, Enes Begović, Viki Miljković, Dženan Jahić...", rekao je za naš portal Bešlić.

Zbog ogromnog interesa za koncert prodaja ulaznica će se na dan koncerta vršiti i na prodajnim mjestima kod stadiona Koševo u boxovima sa istočne i zapadne strane, koji će biti vidno obilježeni, a ovlašteni prodavaci će imati istaknute akreditacije organizatora koncerta. Radi bržeg protoka na ulaznicama su tačno upisani ulazi sa mapom stadiona Asim Ferhatović Hase.

Za one koji ka stadionu kreću sa automobilima, obezbijeđeni su i parking prostori i to ispred stadiona, dvorane Zetra, Pionirske dolina, prostora ispod bolnice Jezero te na prostoru Bare – Šip.

Kapije stadiona bit će otvorene od 17 sati, a u 20 sati Halid će istrčati na stadion Asim Ferhatović Hase i "odigrati" koncert života.

Cijene paketa, koji uključuju ulaznicu i novi Halidov CD "Romanija", su 10 KM za teren, 12 za sjevernu i južnu tribinu i 15 KM za zapadnu tribinu stadiona Koševo.