Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pa ovo je nista novo samo je trebalo neko da to ozvanici :) a i ne trebaju 3 sec da se prepozna pjesma...ma ne treba ni jedna...
ma slash razvaljuje..
eto mi bas pojma nemamo ko je SRV :)) al tesko je reci on je bolji od hendrixa, claptona... blues je teze osjetiti nego odsvirati, naravno da svi oni imaju zicu za muziku zato i jesu legende. pa poslusaj ti wind cries mary, castles made of sand, bold as love, LITTLE WING, to su pjesme izvan svog vremena :)
Ma tko bi se tu odlučio :)
pojma vi nemate ba kakav purple mislim dobiri su nemojte me pogresno shvatiti kakvi dire straits kakvi bakraci svima njima pa cak i velikom claptonu tata je bio steve ray vaughn poslusajte malo njegovo umijece covjek je bio simply the best
Zaboravili ste \"New year\'s day\" od U2, The Edge na gitari jedana od zesci stvari po pitanju rock\'a
Voodoo Chile (Slight Return) (poslednja na Electric Ladyland) je poznata po rifu i ona traje 5.12 minuta, a ovo sto su ovi levati iz Telegrafa napisali da traje 15 minuta je Voodoo Chile blues jam, cetvrta na prvoj strani Electric Ladyland. Inace se child kod Hendriksa uvjek speluje Chile (npr njegova pjesma sa B strane singla The Wind Cries Mary, Highway Chile). On kod pjevanja nije izgovarao kraj rijeci child. Njegov rif je naravno svjetlosnu godinu bolji od ovih levata GunsnRoses.
Ja stvarno ne znam šta je ljudima na ovom forumu pa samo čekaju neku grešku pa da počnu grupno onanisati. Jeste Chile, ali to ne znači ni da je iko od komentatora koji su rekli Child glup i da ga treba vrijeđati. Dajte malo primirite, važno je da smo razumjeli koja je pjesma i da se zajednički borimo protiv Halida, Joksimovića, Dina i ostalih koji provlače papanluk kao mainstream.
ovdje se ne govori o kompletnim pjesmama, nego samo riffovima. seven nation army ima izuzetno karakteristican uvodni riff. doduse i smoke ima nesto svoje :)
Voodoo Chile i tačka! Ne šprdajte mi se sa pjesmom!
de ba ne svadjate se.... poslusajte mene.. pjesma se zove \"Voodoo Chile\", samo sto 99% populacije misli da se zove Cild i gotovo, nego nije to bitno u ovom kontekstu!!! Steta je sto se medju ove velikane rock muzike ubacuju gurpe poput White Stripes, imali jednu pjesmu poznatiju i to je to, a i ta njihova pjesma \"Seven Nation Army\" je poznata ne po rifu nego po jedinstvanoj bass-line! Pjesma je uredu, ali se ne moze ni porediti sa Purple, Zeppelin i Guns\'n\'Roses....
Ma ovo sad glasaju neki klinci kojima je domet u rocku The White Stripes i Avril Lavigne pa su se ovi tako visoko popeli. Trebalo bi u ovakvim anketama prvo staviti kviz da se utvrdi da li ste kompetentni da glasate... Nerviraju me de8ili koji guraju ovo novo komercijalno 5ranje u staru dobru muziku.
a jesi mi ti neki, procitaj sta pise u tekstu!!! \"...Features the classic studio hits \"Purple Haze,\" \"Are You Experienced?\" and \"Voodoo Child (Slight Return)\" plus historic live recordings of \"Wild Thing\" (Monterey Pop)...\" treba li ti prevod, i zar te niko nije naucio da je wikipedia LOS izvor kad zelis ozbiljne informacije, ja licno vjerujem oficijelnom website-u jimi-hendrix.com, nego glupostima koje pise ko stigne na wikipedia.org!!!
Jesi pravi mrmonja, \"Voodoo child\" je ime albuma, tj. kolekcije pjesama. http://en.wikipedia.org/wiki/Voodoo_Chile
ipak je CHILD!!! http://www.jimi-hendrix.com/catalog/catalog,voodoochild,1.html