Konačno kraj sukoba
0

Slash: Axl Rose je odlično svirao s grupom AC/DC

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Slash, suosnivač benda Guns 'n' Roses, otkrio je koja je bila njegova prva misao kada je čuo da će Axl Rose postati pjevač benda AC/DC. Zanimljivo je istaći da je dao izuzetno pozitivnu ocjenu svom kolegi, nekadašnjem "zakletom neprijatelju".

Prvi čovjek američkog rock sastava Guns 'n' Roses jedno vrijeme je proveo kao član megapopularne australske grupe AC/DC nakon što je pjevač Brian Johnson bio prisiljen napustiti koncertnu turneju zbog zdravstvenih problema.

Frontmen popularnih Gunsa nastupao je s australskom grupom 2016. godine kada je njihov pjevač Brian Johnson bio prisiljen napustiti nastupe nakon što su ga ljekari upozorili da postoji rizik da će potpuno izgubiti sluh, piše NME.

"Čudno je bilo što je Axl Rose svirao s bendom AC/DC. Otišao sam i provjerio te sa sigurnošću mogu reći da je bilo odlično. Vjerovatno sam bio skeptičan kao i bilo ko zbog ikonskog statusa benda", izjavio je Slash za Los Angeles Times.

Početna skepsa gitariste Gunsa potpuno je nestala nakon što je odgledao svog saradnika kako svira s australskom grupom.

"Sve pjesme odradio je savršeno i mogu kazati da je bilo sjajno", dodao je on.

Nedavno su svjetski mediji prenijeli informaciju da grupa AC/DC radi na novoj muzici s Brianom Johnsonom i bivšim bubnjarom Philom Ruddom, nakon što su fotografirani izvan studija u Vancouveru.