Preminula 2017.
144

Sjećanje na Donnu Ares: Poslušajte izjavu koju je dala kao srednjoškolka

I. S.
Screenshot: Instagram
Screenshot: Instagram
Azra Kolaković, poznatija kao Donna Ares, jedna je od najznačajnijih bh. muzičarki. Na Instagramu je objavljena izjava koju je dala kao srednjoškolka.

Naime, novinarka ju je zaustavila na ulici u njenom rodnom Bihaću.

"Ćao Azra, gdje si krenula?", upitala je, a Donna je odogovorila da ide u četvrti razred Srednje muzičke škole. Između ostalog se našalila da je na maturskoj večeri bilo užasno jer je svirao njihov profesor Mujaga.

"Samo je to zamjerka? Ostalo, društvo?", pitala je novinarka.

"Dobro", kazala je.

"Misliš li da bi bilo bolje da si ti svirala?", zanimalo ju je.

"Bi sto posto, bi sigurno, bi", kazala je uz osmijeh.

Donna Ares je preminula 2017. u 41. godini, nakon duge i teške bolesti. Borila se s opakom bolešću tri puta, a liječila se u Bihaću, Sarajevu i Danskoj. Dva puta je pobijedila rak, ali se vratio.

Sve vrijeme je bila pozitivna i sa svojim fanovima dijelila dane borbe. Halid Bešlić je ranije za Klix.ba kazao da je upoznao Donnu dok je pjevala rock muziku.

"S Donnom sam snimio divnu pjesmu 'Sviraj nešto narodno' koja je ostala i koja će se dugo pjevati pa je samim tim ostala i divna uspomena na nju. Često se sjetim Donne i spominjem je. Žao mi je, prerano je otišla, ali sve je to dio sudbine. Bila je kompletna ličnost, svirala je klavir, bila je muzički obrazovana i lijepo je pjevala", naveo je.