Talentovana pjevačica
43

Sjajan nastup Martine Jozinović iz Kaknja u "Zvezdama Granda", izvela pjesmu Tereze Kesovije

I. S.
Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube
Martina Jozinović iz Kaknja oduševila je publiku izvedbom pjesme "Moja posljednja i prva ljubavi" Tereze Kesovije u showu "Zvezde Granda". Dobila je svih šest glasova žirija i plasirala se u četvrtfinale.

Mnogi gledatelji su na društvenim mrežama uputili pohvale Martini, čija je mentorica Marija Šerifović. "Ona je u odnosu na konkurenciju stvarno najbolja", "Martina je tačno mjera u ovoj seozni za pobjedu", "Bravo, djevojko", neki su od komentara. Njenu izvedbu možete pogledati od 48:40. Druga pjesma koju je otpjevala bila je "Ceo svet je moj" Bojane Stamenov.

Ipak, Đorđe David bio je jedini član žirija koji se premišljao hoće li dati svoj glas Martini.

"Ti si neko ko caruje u visinima, neko si ko je u žiži pet ili šest kandidata, ali Terezu sam slušao u mnogo boljim varijantama. Kao da si imala neki mali strah od te pjesme. Čak ti je dolazilo i do promjene boje kada si 'odlazila' na refren. Ja ti samo ukazujem na stvari koje ne bi trebale da ti se dešavaju kao pjevaču kojeg ja uvažavam. Kao Popović te brani od mene. Pa ja sam za tebe, čovječe, da se razumijemo", izjavio je i dao joj glas.

Pored Martine, u četvrtfinale se plasiralo još troje takmičara iz BiH: Josip Nedić iz Orašja, Sara Milivojević iz Brčkog i Dženan Rakić iz Bihaća.