El Dorado World Tour
7

Shakira otkazala prvu sedmicu svjetske turneje zbog "vokalnih poteškoća"

Klix.ba
Pop zvijezda Shakira bila je primorana da otkaže prvu sedmicu svoje svjetske turneje zbog vokalnih poteškoća, saopćili su promotori turneje.

Kolumbijska pjevačica Isabel Mebarak Ripoll, poznatija kao Shakira, odgodila je dva koncerta ovog vikenda, u Francuskoj i Belgiji, kao i koncert koji je utorak trebalo da bude održan u Amsterdamu.

Prva sedmica turneje otkazana je, kako su to organizatori saopćili, po naređenjima njenih doktora.

Saopćenje o otkazivanju turneje uslijedilo je nakon što je kolumbijska zvijezda protekle srijede otkazala svoj prvi koncert "El Dorado World Toura", u Kelnu, kazavši fanovima da će im uskraćeno zadovoljstvo nadoknaditi.

"Žao nam je što smo najavili odlaganje datuma", saopćili su promoteri Live Nationa, dodavši da je to urađeno po naređenju njenih doktora, jer se njene glasnice i dalje oporavljaju.

Dodali su da je Shakira uznemirena i zahvalna za svu podršku koju su joj navijači pružili u ovom teškom periodu.

Pjevačica svoju skraćenu turneju treba započeti u južnom francuskom gradu Montpellieru, koja će se završiti u Barceloni krajem mjeseca.

Shakira je neto vrijednost svoje imovine prijavila na 260 miliona eura, a podsjećamo, ove nedjelje je otkrivena u aferi "Paradise Papers" i dovodi se u vezu sa izbjegavanjem plaćanja poreza.

Prema Međunarodnom konzorciju istraživačkih novinara, ona je izbjegavala plaćati poreze tako što je prebivalište prijavila na Bahamima, prenijevši pritom prava na svoje pjesme kompanijama na Malti i Luksemburgu.