Muzika
1

Severina: Pred svaki koncert vježbam, samo u Sarajevu jedem ćevape

Piše: A. Dž.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Hrvatska muzička zvijezda Severina danas je u Tropik Media Shopu u BBI centru održala promociju svog posljednjeg albuma "Dobrodošao u klub", kojeg će obožavateljima predstaviti na koncertu u sarajevskoj Zetri u subotu.

S pola sata zakašnjenja, Severina je na druženje s medijima i fanovima, među kojima je najviše bilo onih najmlađih, ušla pomalo sramežljivo, kazavši da je sretna što je u glavnom gradu BiH.

"Doborodošao u klub" je Severinin 12 studijski album, a za kratko vrijeme je oborio sve rekorde prodaje, kako u regiji, tako i u Bosni i Hercegovini, gdje je do sada prodat u više od 6.000 primjeraka.

"Za dva dana imamo koncert u Zetri. To je moj treći veliki koncert u Sarajevu i mogu reći da je ovo treća sreća. Sa mnom će u Sarajevo doći 90 ljudi. Bit će to jedan lijepi show za cijelu porodicu, jedna prekrasna bajka ispričana pjesmama, nešto veoma neobično", rekla je Severina.

Pjevačica je do sada održala niz uspješnih koncerata širom regije a, kako je rekla, Sarajevo i Split su bili njena najveća želja.

"Ne samo zato što sam ovdje imala nekoliko sjajnih nastupa, i ne samo zato što ovdje imam dobre prijatelje i što sam se u Sarajevu osjećala kao na ekskurziji, već zato što mi se ovdje desilo nešto što mi se dugo nije desilo ni u mom rodnom Splitu, a kamoli u Zagrebu. To je da sam jedno veče trčala Ferhadijom po kiši. Osjećala sam se kao dijete. Tako da jedva čekam subotu", ispričala je Severina.

Dodala je da ljudi s njenog koncerta odlaze sretni, što njen posao čini najljepšim na svijetu.

"Mislim da će u Sarajevu biti posebno", kazala je. Na pitanje da li pred koncerte ima neki ritual, popularna Seve je odgovorila da je u svim gradovima vježbala, ali da to u Sarajevu neće učiniti.

"U Sarajevu idem na ćevape", rekla je uz smijeh.

Nakon oficijelnog dijela programa, Severina se družila s najmlađim fanovima i dijelila autograme. Severinin koncert u Sarajevu na rasporedu je u subotu u Olimpijskoj dvorani Zetra u 20 sati.