Muzika
0

Severina jecala na koncertu u Zetri uz pjesmu "Grad bez ljudi"

Piše: A. Dž.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Hrvatska muzička zvijezda Severina Vučković večeras je sarajevskoj publici u Zetri na spektakularan način predstavila svoju muzičku bajku u sklopu koncertne turneje "Dobrodošao u klub".

Pjevačica je pred otprilike devet hiljada ljudi održala koncert za pamćenje. Od početka do kraja je sve funkcioniralo savršeno - Severinine izvedbe, plesna koreografija, vrhunska scenografija i najvažnije od svega, odlična komunikacija s publikom koja je svojstvena samo velikim zvijezdama, a Severina je večeras dokazala da to zaista i jeste.

Odmah na početku je rasplesala Zetru hitom "Italiana" koju je publika pjevala uglas. Uslijedile su "Uzbuna", "Lola", "Tarapana", "Mili moj", tokom koje se Seve rasplakala i kroz pjesmu govorila publici da je voli.

Na scenu je izvela dječaka kojem je pjevala, a publika je ushićeno apalaudirala i uzvikivala "Seve, Seve"...

Nakon toga je nastavila u nešto intimnijoj atmosferi pjevajući balade "Gade", "Dobrodošao u klub", "Ostavljena", "Prijateljice", "Pogled ispod obrva"...

Tokom koncerta nije puno pričala, samo je poručila publici da je voli i da joj je drago što je večeras u Sarajevu.

Posebno emotivan trenutak desio se nakon hita "Grad bez ljudi" kada je pjevačica pognula glavu i počela jecati.

Publika je na to uzvratila glasnim aplauzima i uzvikivanjem njenog imena. Spektaklu su doprinijeli i sjajni plesači koji su svojim izvedbama ostavljali bez daha, a koncert je dodatno "začinjen" i veoma raskošnim kostimima. Sama Severina se presvlačila nekoliko puta, a u uskim korzetima je pokazala da je u savršenoj formi.

Oduševljeni fanovi na koncertu su sa Severinom pjevali sve njene pjesme koje je pripremila za ovo veče. Bio je ovo koncert o kojem će se sigurno dugo pričati.

Pred sami kraj zahvalila je publici. "Hvala vam što ste došli. Ja sam htjela studirati u Sarajevu, ali se desila '91. godina. Niko nema srce kao vi. Hvala vam što ste nahranili moje srce u ovim danima kada ono slabi", rekla je pjevačica i nastavila u ritmu pjesama "Gas, gas", "Brad Pitt", "Italiana"...

Atmosferu s koncerta možete pogledati i u našoj Nightlife galeriji.