Glumac u muzičkim vodama
0

Sergej Trifunović osniva jazz band da bude kao Sinatra

Sarajevo-x.com
Sergej Trifunović
Sergej Trifunović
Glumac Sergej Trifunović zakoračio je u muzičke vode. Naime, na koncertu sa novosadskim "Big bendom", koji će 24. juna otvoriti sezonu kupanja na beogradskoj Adi Ciganliji, nastupit će kao solista.

Rođeni Mostarac je u intervjuu za srbijanski "Blic" govorio o najnovijem projektu i o nastupu o kojem je, kaže, sanjao duže vrijeme.

"'Big bend' je imao sluha za moja muzička interesovanja, tako da smo napravili projekat 'Sergej Trifunović i Moondance big bend', koji će biti jedinstvena pojava na našim prostorima", kaže Trifunović.

Ideju za ovakav projekat vuče još od 1997. kada je prvi put svirao sa "Big bendom" RTS-a. Kaže da se tada potajno "ložio" na samostalni nastup s njima, gde bi pjevao sav taj klasični bigbendovski repertoar, koji se manje-više svodi na sve što je Sinatra otpjevao.

"Onda sam naravno bio lijen, pa je nekih pet godina kasnije Robbie Williams to uradio, onako stylish, u Royal Albert Hallu kada je otpjevao više od pedeset posto repertoara koji sam ja želio. Čak sam u tom trenutku razgovarao s Anom Sofrenović da obradimo i otpjevamo "Something Stupid". Naravno, on je i to snimio, kao duet sa Nicole Kidman", kaže Trifunović.

Poslije svečanog otvaranja Ade, na jesen kreće sa velikom turnejom, a među prvim nastupima planiran je veliki koncert u Sava centru i u Novom Sadu.

Muzika mu je, kaže, lični ventil, strast i ljubav, te se njome bavi za sebe i svoju dušu.

"Moja play lista od 150 giga memorije je čista šizofrenija. Od Dylana, preko Abbe, Tome Zdravkovića, od Mozarta do Beatlesa", kaže Trifunović.

Imao je priliku da glumi uz jednu od najljepših glumica na svijetu Monicu Bellucci, ali mu od njene ljepote nisu zaklecala koljena. Privlače ga lijepe žene, a hoće li napraviti prvi korak zavisi od količine alkohola u krvi.

Priznaje da je loš taktičar te da otvoreno pokazuje svoja osjećanja, ali da trenutno nije zaljubljen.