Sjajan koncert
392

Senzacionalni Božo Vrećo Tuzlacima priredio večer sevdaha za pamćenje

Piše: A. K.
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: D. Z./Klix.ba)
Senzacionalni Božo Vrećo večeras je u Bosanskom kulturnom centru (BKC) u Tuzli održao sjajan koncert. Da je Tuzlacima priredio večer sevdaha za pamćenje potvrdile su i ovacije prisutnih koje su se nerijetko prolamale salom BKC-a.

Bosanskohercegovački interpretator sevdalinki koji plijeni pažnju gdje god da se pojavi nastup je započeo numerom "Došla voda od brijega do brijega", a potom se obratio prisutnima.

"Izuzetno sam sretan i počastvovan. Sinoć je bio prekrasan koncert u Zenici, a ovo je još jedan razlog da imam divan koncert s vama, jer ste vi neko ko nije samo moja publika. Vi ste moja ljubav", rekao je Vrećo te publiku pozvao da skupa otpjevaju numeru "Aladža".

Brojna publika tokom ove večeri s Božom je pjevala stare bosanske sevdalinke, ali i njegove autorske numere.

Vrećo je ponosni vlasnik četiri uspješna albuma, a u toku ove godine izdat će i peti nosač zvuka, kao i drugu autobiografsku knjigu koju priprema.

Večerašnji koncert u Tuzli predstavljao je svojevrsnu uvertiru za nekoliko Vrećinih turneja u Njemačkoj, Kanadi, Australiji i Sjedinjenim Američkim Državama koje će biti realizirane u toku ove godine.