Prošla u naredni krug
144

Šejla Zonić ponovo oduševila u "Zvezdama Granda": Ovo niko nikada nije bolje otpjevao

L. R.
Šejla Zonić (Screenshot/Novabh)
Šejla Zonić (Screenshot/Novabh)
Bivša članica sastava Divanhana Šejla Zonić ne prestaje oduševljavati žiri takmičenja "Zvezde Granda".

Tako je Šejla za peti krug takmičenja ovogodišnje sezone "Zvezda Granda" nastupala u prvom duelu s takmičarkom Ivanom Šundić. Njihov nastup možete pogledati od četvrte minute.

Šejla je za prvu pjesmu izabrala sevdalinku "Ah, što ćemo ljubav kriti", nakon koje je osvojila tri glasa. Potom je Šejla zapjevala pjesmu Lepe Brene "Imam pesmu da vam pevam", a nakon čijeg je izvođenja osvojila i preostala tri glasa.

Budući da su obje takmičarke osvojile jednak broj glasova, žiri je odlučio da će izvesti po još jednu pjesmu, gdje je Šejla Zonić na kraju osvojila pet glasova, dok je njena protivnica u duelu osvojila jedan glas. Pjesma koja je presudila da Šejla nastavi svoje takmičenje u "Zvezdama Granda" bila je "11", koju u originalu izvodi Marija Šerifović.

"Šejla, otpjevala si sve fantastično. Bravo. Prva pjesma nije bilo neko veliko iznenađenje. Druga jeste i mislim da si ti tu pjesmu 'Imam pesmu da vam pevam' otpjevala najbolje od svih takmičarki koje su tu pjevale. Pjesma '11' tačno sve. Bravo. Idemo dalje", poručila je Marija Šerifović.

Njeno mišljenje podijelio je i Saša Popović koji je rekao da se ova pjesma pjeva više od 20 godina u ovom takmičenju.

"Moram priznati da je niko nikada bolje nije otpjevao od Šejle", poručio je Popović.

Drugi su rekli da je bila tačna i bolja od prve takmičarke te da je sve bilo perfektno. Đorđe David je tokom svog govora spomenuo da je Šejla nekada bila članica Divanhane i rekao da je slušao kako je ona pjevala i prije takmičenja.

"Postoje dvije vrste atraktivnosti. Postoji fizička atraktivnost na stageu, a postoji vrsta atraktivnosti gdje se publika zaljubi u vokal i u emocije koje izlaze. To je ono što ti daješ i ko god tebe da sluša, jednostavno ga 'razoružaš' ga na tu foru što si neprikosnovena za ovu priču. Što se mene tiče, drugi kandidat koji je odmah za finale. Važno je za nekoga reći da je 'ubica' kao pjevač i emocija i kao sklop svega toga", objasnio je Đorđe David.