Poznati svi učesnici
22

Sedam bendova iz BiH se takmiči na ovogodišnjem Demofestu

Piše: D. T.
Stručni žiri je odabrao 31 bend koji će se takmičiti na ovogodišnjem Jelen Demofestu u Banjoj Luci, od 26. do 28. jula na tvrđavi Kastel.

Među učesnicima takmičarskog dijela festivala je sedam bendova iz BiH i to banjalučki sastavi Neuro i Emby&Ministar te Vanja The Frog, zatim grupe The Loudest Silence i Futavci iz Sarajeva te sastavi Dede Putra iz Bihaća i Jenki Zu iz Brčkog.

Ovogodišnji stručni žiri, koji je odabrao takmičare, činili su Vasil Hadžimanov, Vlatko Stefanovski, Bane Antović, Mladen Matović i Brankica Janković.

Bendovi koji će nastupiti na ovogodišnjem festivalu su: Vila Filozofina (Beograd), Ljubičice (Beograd), Rollin Humes (Rijeka), Hellcats (Ljubljana), Lazy Cats&Djo El Virtuozo (Kragujevac), Vanja The Frog (Banja Luka), Neuro (Banja Luka), Lates (Beograd), Droid (Rijeka), The Rock Flock (Zagreb), Seine (Varaždin), Indigopop (Podgorica), Kanta (Mostar),ZeroString (Beograd), Ego (Niš), Sharks, Snakes & Planes (Beograd), Fault (Pula), Dede Putra (Bihać), Dan Rice (Skoplje), Da Vinči (Rijeka), Jenki Zu (Brčko), Grate (Novi Sad), Thank you Baudelaire (Beograd), Abzorfan (Podgorica), Kraj programa (Rijeka), The Loudest Silence (Sarajevo), Mimic (Sremska Mitrovica), Dead Shot (Bitola), Black Joker (Pirot), Emby&Ministar (Banja Luka) i Futavci (Sarajevo).

Kako je saopšteno, zbog festivalskog pravila da mogu učestovovati samo bendovi iz bivših republika SFRJ, diskvalifikovana su dva benda, jedan iz Italije i jedan Austrije, a organizatori festivala su izrazili nadu da će već sljedeće godine takmičenje biti otvoreno i za ostatak Evrope.

"Svim bendovima, koji su ušli u takmičarski dio festivala, od srca čestitamo i želimo mnogo sreće od 26. do 28. jula na Kastelu", rekla je glasnogovornica banjalučkog festivala Brankica Stojanović.

Ona je podjsetila da, uz takmičare, na ovogodišnji Demofest stižu i Psihomodo Pop, Majke, Darkwood Dub, Sopot, Zemlja Gruva, Aesthetic Empathy, Big Bug, Plišani Mališan, T.B.F. te DJ-evi Ben Hoo, Goran Starčević, Terry Farley i Spark.

Ulaz na sve događaje tokom dva festivalska dana u Banjoj Luci je besplatan.