Muzika
142

Scena ima novi spot: Više ulažem nego što zarađujem, ali ne odustajem!

Piše: D. Brkić
U naselju Irac, gdje je po mnogima rođen tuzlanski hip-hop, i on je počeo sa muziciranjem. U “posao” ga je uvukao Dario Junuzović Kazna. Riječ je o Ismetu Gariboviću Sceni, 21-godišnjem Tuzlaku koji je nedavno objavio spot za numeru “Pusti”.

“Numera govori o situaciji u BiH, današnjim ljudima, o tome kako danas nema ljubavi onoliko koliko bi je trebalo biti, ali govori i o meni”, govori Scena za Klix.ba.

Prijatelji su ga ranije poznavali po nadimku Mucky, dok je svojevremeno na jednom internet portalu sebi dodao nickname Scena. Kaže kako je u svijet hip-hopa ušao prije šest godina i da će tu ostati, jer taj pravac iskreno voli.

“Iza Kazne i Scene je blizu stotinak numera, četiri smo ekranizirali, a vidjet ćemo kad će biti objedinjeni na CD-u. Još uvijek mnogo više ulažem nego što zarađujem, ali sam uporan dečko i neću tek tako odustati.”

Njegov stil, smatraju mnogi, najbliži je Frenkijevom. Međutim, on kaže kako teži originalnosti.

Tuzlak umjetničkog imena Scena (Foto: Klix.ba)
Tuzlak umjetničkog imena Scena (Foto: Klix.ba)

“Pjesme sam pišem. Istina, nekada se dogodi blokada pa ne mogu pisati po mjesec ili dva. No, kasnije počinje navirati inspiracija i ideje koje prenosim na papir."

Prije dvije godine plasirao se u finale Red Bull MC Battlea, zajedno sa Kaznom, a nakon toga ubilježili su nastupe na nekoliko humanitarnih koncerata, te na festivalima u Tuzli i Jelahu.

“U rapu sam zbog slobode govora. Sretan sam jer je iz Tuzle sve krenulo, odnosno s Irca odakle sam i ja. U posljednje vrijeme rap je sve zastupljenjiji u medijima, možete vidjeti spotove na televizijama i smatram kako smo prevazišli, svi zajedno, tu jednu fazu dokazivanja široj publici”.

Na posljednjem materijalu radio je zajedno s Kaznom, koji je producirao numeru “Pusti”, dok je snimanje spota i montažu povjerio Borisu Andrejeviću i Damiru Bošnjaku, a beat je radio Ivan Bilić Sky.

Vezani članci