Tuzlanska umjetnica
29

Sassja objavila (ne)ljubavnu i (anti)socijalnu pjesmu "Moj dragi"

M. A.
Sassja, jedna od najenergičnijih žena na domaćoj hip hop sceni, objavila je novi singl "Moj dragi", kao (ne)ljubavnu i (anti)socijalnu stvar iz radionice prve žene FM JAM-a.

"Moj dragi" novi je singl tuzlanske reperice koja je svoj povratak nakon kratke pauze najavila početkom ljeta saradnjom sa Zabranjenim pušenjem na njihovoj pjesmi "Kupi nas Ali".

Na prvom samostalnom singlu u godinu dana, Sassja je prvi puta sarađivala sa zagrebačkom legendom Baby Dooksom, a saradnju planiraju nastaviti i u narednom periodu.

Osim muzike kojoj je teško odoljeti, Sassja svojim tekstovima osvaja simpatije publike jer bez straha govori o situacijama u kojima će se mnogi pronaći. Takav je slučaj i u pjesmi "Moj dragi" za koju su interpretacije otvorene, nenametnute i u potpunosti spontane.

Ova "neljubavna ljubavna" pjesma dvosmislena je, baš kao i život koji svakodnevno žive prosječni ljudi, negdje na razmeđi između ljubavi i preživljavanja, odnosa i kompromisa, držanja i prepuštanja.

Prateći videospot produkcijsko je djelo Kreativluk ekipe i to u režiji Adnana Huremovića.

Sassjin izgled i dalje je povjeren u vješte i kreativne ruke dizajnerice Martine Herak, a ova tuzlanska umjetnica ističe da je sva simbolika i metaforika u spotu namjerna, isplanirana i kalkulirana.