"Ništa značajno"
72

Saša Popović otkrio za koliku cifru je popularni bh. pjevač nastupao na početku karijere

I. S.
Foto: grand.nova.rs
Foto: grand.nova.rs
Saša Popović je u novom intervjuu govorio o zaradi pjevača te otkrio za koliko cifru je popularni bh. muzičar nastupao na početku karijere.

Mnogi su Popovića optuživali da preko Granda uzima veliki novac i da su pjevači njegovi "robovI".

"Toliko ima te djece i svako daje neke izjave. Mene to toliko ne pogađa. Kada dođu pred finale, njih 20-ak potpisuje ugovor od devet godina. Svake godine kažem finalistima da je ugovor aktivan samo ako možemo da napravimo nešto od njih. Znači, potpisali su ugovor i do tada su radili za nekih 100 - 150 eura po nekim klubovima, diskotekama. Onda dolaze u takmičenje i kreće novo poglavlje", započeo je.

Dodao je da kaže takmičarima da će dobiti pjesme i reklame ako svoj honorar sami uspiju podići na hiljadu eura ili dvije.

"Ako vidimo da za godinu dana i dalje rade za 150 eura, taj ugovor ne vrijedi ništa. Kažemo im da idu da pjevaju i rade kao što su i do sada, ali imaju ugovor na devet godina s nama i uvijek mogu da dođu kod nas kada nešto snime, jer smo mi njihova kuća pa možda se desi nešto za tri - četiri godine", rekao je.

Zatim je spomenuo Mirzu Selimovića, koji je pobijedio u osmoj sezoni "Zvezda Granda".

"On je dobio jednu - dvije pjesme, ali ništa se značajno nije desilo. Došao je i rekao: 'Direktore, šta da radim? Ja i dalje pjevam za 400 - 500 eura.' Ja sam mu rekao: 'Ti sam sebi radi tezge. Ako mi budemo imali neki nastup za tebe, mi ćemo ti to zakazati. Bez obzira na to što imaš ugovor, sve su pare tvoje.' Mirza je kasnije napravio veliki uspjeh i sada ima odličnu cijenu", kazao je Popović.