Muzika
273

Saša Lošić o Arsenu: Dobri kralju, ko će nas sad spašavati od kičeraja i patetike?

Klix.ba
U vezi sa smrću legendarnog kantautora Arsena Dedića reagovale su brojne osobe iz svijeta muzike i javnog života, a među njima je i pjevač Saša Lošić, frontmen benda Plavi orkestar.

"Otišao je broj jedan. Ko će nas sad spašavati od lošeg ukusa, ceremonijalnog ponašanja, kičeraja, patetike... braniti od prostih, neodgovornih, nedostojanstvenih, samoljubivih, mudrosera... Ko će sada izgovarati blistave misli umjesto nas... otkrivati nam tajne Mediterana, melankoliju kišnog dana, blagost ironije, poetiku poroka... Čiji šarm bismo, sada, voljeli ukrasti, zbog čijih stihova, čije muzike će nam sada biti krivo da je nismo mi napisali... Ostali smo sami. Dobri kralju, neka ti je vječna slava i hvala", napisao je Saša Lošić na svom Facebooku.

Njegov je status komentarisao i poznati glumac Branko Đurić koji je napisao:

"Loki... jako lijepo... izvuče mi suzu..."

Podsjećamo, poznati hrvatski kantautor Arsen Dedić preminuo je jučer u 78. godini. Dedić je izgubio bitku za život nakon više od dvije sedmice boravka u zagrebačkoj bolnici, a njegovo zdravstveno stanje bilo je kritično posljednja 24 sata.

Od njega su se oprostile njegove brojne kolege i prijatelji, a portal Klix.ba podsjeća i na njegov posljednji koncert koji je održao u Sarajevu.