{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Posljednji Arsenov koncert u Sarajevu: Milo mi je da sam tu, u gradu koji volim...

18.8.2015. u 10:38
101
5
Posljednji Arsenov koncert u Sarajevu: Milo mi je da sam tu, u gradu koji volim...
101
Veliki pjesnik od kojeg smo se jučer zauvijek oprostili svoje je posljednje koncerte u Bosni i Hercegovini održao prošlog februara.
Tada je prvo u Mostaru, a zatim i u Sarajevu, Arsen Dedić zajedno sa svojim sinom Matijom održao koncerte koji će se, zbog spleta sudbine, zauvijek pamtiti. Bila je to sredina drugog mjeseca, uoči i na dan Valentinova.

"Milo mi je da sam tu, u gradu koji volim, mjestu koje volim. Moje ime je Arsen, ljekovit i otrovan, zavisi u kojoj mjeri me koristite. Danas je dan, kako ga ja zovem, mrtvih i ranjenih", kazao je Arsen tada na početku druženja sa sarajevskom publikom u dvorani Bosanskog kulturnog centra.

Uoči njihovog nastupa u Sarajevu, sin Matija je objasnio kako ih za taj grad vežu posebne porodične i prijateljske, neraskidive veze. Njegov sin je u Arsenovoj pratnji nastupao kao pijanista još od 2005. godine.

Bila je to emotivna posjeta Gradu na Miljacki zbog tada nedavne smrti bosanskohercegovačkog kantautora Kemala Montena sa kojim je Arsen imao posebno muzičko prijateljstvo.

Povodom koncerta, a u razgovoru za Klix.ba, Arsen Dedić je naveo kako mu je Montenova smrt bila gubitak velikog prijatelja.

"Uvijek sam govorio kako ih imam trojicu u životu – Endrigo mi je bio stariji brat, Okudzhava mi je bio stric, a Kemo mi je bio mlađi brat", govorio je Dedić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: