S pjesmom "Folitičari"
0

Sarajevski bend Paranoid Android želi predstavljati Švedsku na Eurosongu

Klix.ba
Bosna i Hercegovina neće učestvovati na ovogodišnjem Eurosongu, ali to ne znači da nije moguće da imamo bend iz BiH na ovom prestižnom muzičkom događaju.

Naime, sarajevski bend Paranoid Android odnedavno je postao član Švedske agencije za zaštitu autorskih muzičkih prava STIMA i tim činom zasluženo našao svoje mjesto na međunarodnoj muzičkoj sceni.

Članovi benda planirali su da učestvuju u takmičenju za predstavnika BiH na ovogodišnjoj Evroviziji pjesmom "Folitičari", ali pošto Bosna i Hercegovina ove godine neće imati svog predstavnika, odlučili su svoju pjesmu kandidirati za švedskog predstavnika.

"Žao nam je što BiH ove godine ostaje bez svog predstavnika na Eurosongu. Provjerit ćemo kakva je situacija u Švedskoj i ukoliko se ukaže prilika predstavit ćemo švedskoj publici pjesmu "Folitičari", a možda se i prijavimo za takmičenje na izboru za švedskog predstavnika ovogodišnjeg Eurosonga", kazao je Haris Ljumanović, jedan od čanova benda Paranoid Android.

Sastav benda Paranoid Android čine članovi koji dolaze iz Švedske, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine tako da zaslužuju status internacionalnog benda.