Premijera 1. marta
641

Sarajevska filharmonija snima himnu BiH: Prvi studijski snimak naše himne u izvođenju domaćeg orkestra

N. C.
Na snimanju spota
Sarajevska filharmonija snima himnu Bosne i Hercegovine te će ovo biti prvi studijski snimak bh. himne u izvedbi domaćeg simfonijskog orkestra.

Članovi orkestra Sarajevske filharmonije u studiju Hayat produkcije snimaju audio materijal što je ujedno i prvi put da ovaj orkestar, nakon velikog broja scenskog izvođenja naše himne, radi na realizaciji studijskog tonskog zapisa.

Dosadašnji zvanični snimak himne djelo je inostranog orkestra tako da će ovo ujedno biti i prvi studijski snimak himne naše zemlje u izvedbi jednog bosanskohercegovačkog simfonijskog orkestra.

Pored studijskog snimanja u pripremi je i videospot koji će premijerno biti predstavljen 01. marta 2024. godine kao poseban poklon svim građankama i građanima za Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Sarajevska filharmonija uskoro planira održati vanrednu press konferenciju na kojoj će javnosti saopćiti dešavanja za nastavak sezone, ali i najaviti još jedan poseban spektakl koji će opet naše Sarajevo, ali i cijelu BiH, postaviti u sami vrh svjetske kulturne scene.