Festival Live Stage
337

Sarajevo drugu noć trese koncertna groznica: Hladno pivo i Regina zapalili Skenderiju

Dž. L.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Sarajevo večeras drugu noć zaredom trese koncertna groznica zahvaljujući bogatom programu festivala Live Stage, a večerašnju odličnu atmosferu predvodili su Regina i Hladno pivo.
Uz velike hitove poznatih rock bendova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Sarajlije i gosti grada iz svih krajeva zabavljali su se u prvim satima muzičkog festivala.

Nakon što je deset hiljada ljudi sinoć preplavilo plato Skenderije kada su nastupali Zabranjeno pušenje, Bolero te Bajaga i Instruktori, Sarajevo se i večeras može pohvaliti još jednom sjajnom muzičkom večeri.

Grupa Regina izazvala je pravu euforiju među više od pet hiljada ljudi, a naročito među obožavateljicama, kada je počela nizati hitove "Ne pitaj me", "Kad poželiš", "Kad poludimo"... Plato Skenderije "eksplodirao" je kada je na stage izašao Davor Ebner koji je svojim pokretima podsjetio na Micka Jaggera.

Potom su na stage kročili omiljeni hrvatski rokeri koji se nisu štedjeli te su na prve taktove osvojili publiku pjesmama "Šamar" i "Kaže stari što nam fali". Zajedno s publikom u glas potom su energično nastavili nizati njihove druge hitove, a legendarni Mile Kekin doveo je atmosferu do usijanja.

Nakon grupa Regina i Hladno pivo na Skenderiji će se začuti i hitovi Van Gogha, a poslije legendarne srbijanske grupe odjavni party vodit će Atomi & DJ Patrick, G. Edd i Fedja Knajdl.

Odlične zabave niti u jednom trenutku neće nedostajati ni sutra, treće noći festivala Live Stage, kada u Sarajevo stižu Crvena Jabuka, Kiki Lesendrić & Pilote i Zoster.

Podsjećamo, organizatori Stage Production uspjeli su u trodnevnom programu festivala okupiti čak 27 poznatih imena pop, rock i elektronske muzike.

Festival su podržali Turistička zajednica KS, Gradska uprava Grada Sarajeva, Ministarstvo okoliša i turizma FBiH, Ministarstvo unutrašnjih poslova KS, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta KS, Ministarstvo privrede KS, Općina Stari Grad, Općina Centar, Općina Novo Sarajevo, Općina Novi Grad, Općina Ilidža, Centar za kulturu Općine Centar, kao i brojni sponzori.