Muzika
67

Sarajevo Beer Festival od 30. maja, trajat će do 1. juna do 2 ujutro

Klix.ba
Na konferenciji za novinare održanoj danas u Cafe baru Opera, najavljen je cjelokupni program trećeg Sarajevo Beer Festivala. Prema riječima organizatora, ovogodišnji Sarajevo Beer Festival će produkcijski biti najveći do sada. Treći Sarajevo Beer Festival održat će se u periodu od 30. maja do 1. juna.

Trideset pivara učesnica će u XXL šatorima ukupne površine 4500 metara kvadratnih izlagati svoje proizvode, zajedno sa predstavnicima mesne i duhanske industrije.

Muzički repertoar Festivala proširen je u odnosu na prethodne godine, a nastupit će Cubismo, Let3, Bombaj Štampa, Letu Štuke, Bad Copy, TBF, Magnifico i Majke. Pored večernjeg programa, posjetioci će moći uživati i u dnevnim aktivnostima uz organizovane pivopijske takmičarske i zabavne igre.

Prošlogodišnje cijene ulaznica ostaju nepromijenjene - jednodnevna 7 KM, trodnevni paket 15 KM, a ulaz je svakog dana besplatan do 17 sati.

Ulaznice su već u prodaji u Cafe baru Opera, dok će se od 20. maja naći i na prodajnim mjestima plato Skenderija i BKC. Organizatori su istaknuli zahvalnost načelniku Općine Centar, Dževadu Bećiroviću, koji je prepoznao kvalitet Sarajevo Beer Festivala i omogućio trajanje koncerata do 2 sata ujutro.

Na Facebook stranici Sarajevo Beer Festivala u toku je nagradna igra – LIKE stranicu, odgovori na pitanje dana i osvoji ulaznicu za najkreativniji odgovor.