Imao i dva koncerta u Kini
17

Sanel Redžić na svjetskoj koncertnoj turneji

Klix.ba
Sanel Redžić
Sanel Redžić
Bh. gitarista Sanel Redžić se trenutno, u okviru svoje svjetske turneje, nalazi u kineskom gradu Xiamenu. Koncertnu sezonu 2012./13. započeo je u njemačkom gradu Weimaru koncertima koje je svirao 4. i 10. maja ove godine, a potom je 19. maja održao koncert u svom rodnom gradu Tuzli, što mu je pričinilo posebno zadovoljstvo.

Nakon Tuzle, Redžić je boravio u SAD, a njegov nastup u Buffalu uživo je prenosila televizija WNED za četiri miliona gledalaca u SAD i Kanadi.

Tokom svog sedmodnevnog boravka u Xiamenu, na ostrvu Gulungyu, Redžić je svirao dva koncerta i održao javni čas za učenike i studente iz Kine. Nakon oba koncerta Redžić je ispraćen ovacijama i pozvan da sljedeće godine svira koncerte u drugim gradovima Kine.

"Čast mi je predstavljati Bosnu i Hercegovinu u Kini. Nakon boravka u ovoj zemlji očekuje me više od 30 koncerata u Španiji, Italiji, Portugalu, Njemačkoj, Rumuniji, i drugim zemljama", istakao je bh. gitarista.

"Koncert koji mi predstavlja veliku čast i koji sa nestrpljenjem iščekujem je onaj u jednoj od najpoznatijih sala u svijetu, u kojoj ću, koliko je meni poznato, biti prvi Bosanac koji će tu svirati koncert. To je Konzertgebouw u Amsterdamu", izjavio je Redžić, koji će tu svirati 30. marta iduće godine.