Johnny Štulić
0

"Sada pjevam samo za svoju dušu"

Sarajevo-x.com
Branimir Johnny Štulić
Branimir Johnny Štulić
Branimir Johnny Štulić nakon niza godina ponovo je u središtu pažnje javnosti. Na internetu se nedavno pojavilo šest njegovih pjesama, obrada poznatih narodnih pjesama. Štulić 20 godina živi u Holandiji, a danas, kako tvrdi, snima i pjeva samo pjesme koje mu mnogo znače.

U razgovoru za srbijanski Blic, frontman legendarne grupe Azra, istakao je da mu trenutno zadovoljstvo predstavlja prevođenje pjesama i književnih djela.

Nedavno je preveo pjesmu "Kuća na prodaju", odnosno prepjev pjesme "House in the Country" grupe Kinks, koju je napisao Ray Davies, na satitričan način poigravši se s hipokrizijom engleske više klase.

Tu satiričnu crtu Johnny je zadržao, ali i dodao oštru kritičku notu modernog potrošačkog društva, piše Blic.

"Uvijek sam volio tu pjesmu i sada sam napravio svoju verziju, kako bih mogao da je pjeva. Ne objavljujem više pjesme, ali ih radim za sebe. Pjevam samo one koje mi nešto znače, za svoju dušu", kazao je Štulić.

Podsjetimo, na YouTubeu su nedavno objavljene Johnnyjeve obrade pjesama "Emina", "Što te nema", "Danka", "Pusti da ti leut svira", "Ramo, Ramo" i "Stojanke, bela Vranjanke".

O tome kada su nastale Johnny nije želio mnogo govoriti, ali je istakao da zna da su objavljene na internetu.