Muzika
0

S.A.R.S. i Zoster na sceni 9. Sarajevo Music Stagea

Klix.ba
Na trećem koncertu Sarajevo Music Stagea, koji će biti održan 18. augusta, publika će imati priliku poslušati dva odlična benda - S.A.R.S. i Zoster.
S.A.R.S.
S.A.R.S.

Grupa "Sveže amputirana ruka Satriania" (S.A.R.S.) osnovana je u Beogradu 2006. godine, a naredne godine snimaju pjesmu "Buđav lebac", koja je gotovo trenutno postala internet megahit.

"Drago nam je da smo pozvani da nastupamo u Sarajevu za vrijeme Sarajevo Film Festivala. Publici obećavamo odličnu atmosferu, a pored naših dobro poznatih hitova, publika će imati priliku čuti i uratke sa našeg posljednjeg albuma", kazao je Žarko Kovačević, frontmen grupe S.A.R.S.

Iste večeri na sceni Sarajevo Music Stagea nastupit će i poznati bh. bend Zoster.

Zoster
Zoster

"Mi se u Sarajevu osjećamo kao domaći, tako da nam je uvijek drago kad sviramo na poznatom terenu. Odličnu energiju koju uvijek dobijemo od publike mi ćemo im i vratiti i potruditi se da ovo bude još jedna noć za pamćenje", kazao je Mario Knezović, frontmen grupe Zoster, te dodao da za vrijeme Sarajevo Film Festivala uživa u glavnom gradu BiH koji tada poprimi drugačiju auru.

Mostarski bend Zoster nastao je 2000. godine, a dosad su izdali tri albuma: "Ojužilo" 2005., "Festival budala" 2007. i "Imači kada" 2012. godine.

Podsjećamo da se do 10. augusta mogu kupiti ulaznice za sve koncerte Sarajevo Music Stagea putem portala za grupnu kupovinu eKupon.ba, na kojem se ulaznice za svaki od koncerata prodaju sa 50 popusta, odnosno po cijeni od 10 KM po koncertu.