Apocalypso Now
100

Rundek i Ekipa u sarajevskom Domu mladih održali koncert za pamćenje

Piše: El. Lj.
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Darko Rundek je sa svojim bendom Ekipa sinoć u sarajevskom Domu mladih održao koncert u sklopu turneje "Apocalypso Now" i poklonio publici jedinstven doživljavaj za pamćenje.

"Nisam znao da ću tako brzo opet biti u Sarajevo", poručio je Rundek pjesmom "Tranzit" kojom je otvorio koncert.

Nakon toga su uslijedili brojni hitovi poput pjesama "Tamni jorgovan", "Štrajk željezničara", "Ima ih", "Indijska", "Ay Carmela", "Apokalipso", "Ruke" i "Kurdistan" koje je publika s Darkom i fenomenalnim muzičarima koje je okupio u Ekipi pjevala uglas.

Iznenađenje večeri svakako je bio bh. kantautor i frontmen grupe Letu štuke Dino Šaran koji je s Darkom otpjevao pjesmu "Sunce".

Amfiteatar Doma mladih bio je ispunjen do posljednjeg mjesta, a rasplesana publika je Darka i Ekipu nekoliko puta vraćala na bis. Rundek je publici na kraju poklonio svoje bezvremenske hitove, a koncert je završio nešto prije ponoći pjesmom "Šal od svile".

Turneja "Apocalypso Now" počela je 15. juna prošle godine, a pokrenuta je povodom dvadeset godina od objave prvog Darkovog solo albuma "Apokalipso". Rundek je okupio muzičare raznih generacija, od izvrsne dvadesetogodišnje saksofonistice Ane Kovačić i vječnog mladića Igora Pavlice na trubi, preko pripadnika nove zagrebačke scene Roka Crnića (Porto Morto) na basu i bubnjevima, Mire Manojlovića na udaraljkama i vibrafonu, Slivia Biočića na bubnjevima, gitari i basu, do članova Cargo Trija, violinistice Isabel i multiinstrumentaliste Dušana Vranića Duce.