Stiže i album
57

Rock band Dum Dum predstavio snažnu ljubavnu pjesmu "Prokleto sami"

Klix.ba
Rock sastav Dum Dum koji je formiran prije nekoliko godina danas je predstavio svoju novu pjesmu naziva "Prokleto sami" za koju je snimljen i videospot.

Nova pjesma bit će dio albuma koji je u završnoj fazi, a iz Dum Dum u narednom periodu obećavaju objavu još dva videospota.

"Prokleto sami" je ljubavna pjesma sa snažnom porukom i vjerom u ono što smo, poručuju iz benda, svi pomalo zaboravili, a to je ljubav.

"Iako svjesni da umjetnost, a naročito jedna pjesma ne može promijeniti svijet, ipak smo se odlučili da govorimo o ovoj i sličnim temama i ne utapamo se u masu, sa nadom da će pjesma kao poruka u boci naći put do slušaoca i makar podstaći na razmišljanje", kaže frontmen Jasmin Fajić koji je radio muziku, tekst i aranžman za "Prokleto sami".

Pjesma je snimljena u studiju "Amadeus" Marina Meštrovića, a videospot potpisuje Ismir Musić.

Kao bend koji ne podliježe trendovima, Dum Dum se odlučio na jednostavan spot. Glavnu riječ, kažu, treba voditi njihova muzika, sviračko umijeće i umjetnički izričaj.

Dum Dum je u proteklom periodu najviše pažnje posvetio sklapanju albuma koji bi trebao stići najesen ove godine, a u pregovorima su i za nove nastupe u BiH i inostranstvu.