Odlučio se oglasiti
54

Rizzo Ruža o kritikama na pjesmu "Trange Frange": Mnogi nisu shvatili poentu

I. S.
Rizzo Ruža
Rizzo Ruža
Bosanskohercegovački pjevač Rizzo Ruža nedavno se vratio na scenu objavivši pjesmu "Trange Frange", koja je uzrokovala brojne negativne reakcije. Rizzo se odlučio oglasiti i odgovoriti svima koji su ga kritikovali.
"Dragi moji prijatelji i poštovaoci, otkako sam izbacio pjesmu i spot 'Trange Frange' društvene mreže bruje od komentara, a svakodnevno dobijam na stotine poruka, od onih dobrih da je pjesma 'vrh' i osvježenje do onih negativnih na koje neću da trošim riječi. Nažalost, mnogi nisu shvatili poentu pjesme pa su nastavili sa negativnim komentarima i optuživanjem jedni drugih", napisao je na svom Facebook profilu.
Dodao je da je možda naivno bilo misliti da će se prepoznati oni čija se život sveo na kladionicu i "trange frange".

"Nažalost, došlo je do usijanja na nekim komentarima i jučer je moj e-mail nalog i YouTube kanal bio žrtva hakerskog upada. Pjesma sa 73. 000 pregleda je uklonjena, ali smo jučer uspjeli da povratimo kontrolu i pjesma je ponovo postavljena na moj oficijelni kanal. Hvala onima koji vjeruju u mene i koji me prate, za nih spremam jos žešću zafrkanciju, a hejterima poručujem da se opuste malo i uživaju u životu", zaključio je.

Počeci Rizzine karijere vezani su za rad sastava Rajska ruža, koja kasnije mijenja ime u Sarajevska ruža. Kao nastavak djelovanja te grupe, Rizzo započinje solističku karijeru, a do sada je objavio četiri studijska albuma: "Put do sreće", "Ljubav k’o vjera", "Bosanski lonac" i "19".

Njegove pjesme prepoznatljive su po specifičnom autohtonom urbanom muzičkom stilu, koji prepoznaju generacije odrasle uz Rizzine pjesme. Iz njegove dosadašnje karijere izdvajaju se pjesme koje su s vremenom postale Rizzin zaštitni znak, a neke od njih su: "Hadžija", "Stara dobra laž", "Moja nevjero", "Kada prođeš mahalom" i druge.