"Spaja nespojivo"
26

Regionalne zvijezde najavljuju nadolazeći muzički spektakl u Beogradu MAC 2020.

L. K.
Regionalne zvijezde poput Lepe Brene, Jelene Rozge, Senide, Đuleta, Nine Badrić, Sare jo i mnogi drugi imaju samo riječi hvale za manifestaciju Music Awards Ceremony, koja će biti održana u Srbiji 2020. godine.

U nekoliko video zapisa koji kruže internetom možemo vidjeti regionalne muzičke zvijezde kako najavljuju jedan od najvećih muzičkih događaja u regionu.

Riječ je o MAC-u, čiji tačan datum održavanja još uvijek nije objavljen. Prethodni je održan krajem januara, te je produkcijski bio najkompleksniji muzički događaj ikada održan u ovom dijelu Evrope. Šest televizija sa nacionalnom frekvencijom iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Crne Gore prenosilo je spektakl. MAC je uživo pratilo oko 4 miliona gledalaca pred malim ekranima, kao i još 15.000 ljudi na licu mesta u Štark Areni.

Nastupili su Stjepan Hauser, Marija Šerifović, Toni Cetinski, Massimo Savić, Jelena Rozga, Željko Joksimović, Van Gog, Bajaga, Sergej Ćetković, Letu štuke, Petar Grašo, Emina Jahović, Viva Vox, Lollobrigida, Plavi orkestar, Rasta, Aca Lukas, Tonči Huljić, Nataša Bekvalac, Karolina Gočeva i Jelena Karleuša, a dodijeljeno je 26 MAC priznanja kojima su obuhvaćeni svi muzički žanrovi.

Glavna osobenost MAC-a je što “spaja nespojivo”, pa tako i ovoga puta sigurno možemo očekivati da će se na ceremoniji čuti kako zvuci pop muzike, tako i roka, hip-hopa, narodne muzike.

Sudeći po izvođačima koji najavljuju slijedeći MAC reklo bi se da će ceremonija biti na najvišem mogućem nivou, a koje će tačno regionalne zvezde nastupiti na MAC-u 2020. ostaje da vidimo.